Inenting tegen hondsdolheid bij honden: Is het nodig?

By | Styczeń 27, 2015

Inenting tegen hondsdolheid bij honden: Is het nodig?

Hondsdolheid vaccinaties om infectie met het rabiësvirus te voorkomen. Hoewel Duitsland wordt beschouwd als bijna vrij van rabiës, maar dit is slechts het resultaat van tientallen jaren van systematische vaccinatie van zo veel dieren. Daarom is de constante Vaccinatie Comité van de Federale Vereniging van Oefenen Veterinary Surgeons (BPT) beveelt reguliere inenting tegen hondsdolheid bij honden. Hier vindt u uitgebreide informatie over deze vaccinatie te vinden.

Tollwutimpfung beim Hund: Ist sie notwendig? – Foto: Shutterstock / gorillaimages

Inenting tegen hondsdolheid: waarom zou je je hond moet vaccineren

Zelfs als de rabies uitgestorven beschouwd in Duitsland, bestaat het risico dat de ziekte wordt binnengebracht alle landen. Een permanente vaccinatie bij honden is daarom noodzakelijk om de aanhoudende terughoudendheid van dodelijke besmettelijke ziekte tegen te gaan. Omdat de hond is besmet met het rabiësvirus en de ziekte uitbreekt met hem, dan is het altijd fataal. Een sanfterere methode zou hetzelfde na identificatie van het virus zijn, euthanaseren hond te hebben. Bovendien kan de ziekte worden overgedragen op mensen. Ook de kortdurende de ziekte fataal, aangezien er geen effectieve manier van behandeling is.

De overdracht van het rabiësvirus door wilde dieren, in Duitsland, deze waren meestal vossen. Als uw hond niet is ingeënt tegen hondsdolheid en wordt gebeten door een wild dier, roept vervolgens de nationale hondsdolheid verordening euthanasie van het dier. Want hier is er een redelijk vermoeden van een infectie. Dit suggereert ook dat je vaccineren uw geliefde viervoeters tegen hondsdolheid.

Wanneer en hoe vaak wordt de inenting tegen hondsdolheid?

Ten eerste, een primaire vaccinatie van uw hond is essentieel. Al na de derde maand van het leven van uw pup hun eerste vaccinatie moeten krijgen. Een maand later krijg je hem naar de tweede, en een jaar later de derde vaccinatie voor de ontwikkeling van beschermende immuniteit.

Daarna wordt een regelmatig opfriscursussen van de vaccinatie is noodzakelijk. Vandaag is het niet meer nodig om de hond ingeënt tegen hondsdolheid hebben per jaar, de meeste vaccins houden voor drie jaar. Maar over de respectievelijke intervallen van rabiës vaccinatie vindt u ook op de hoogte van uw dierenarts.