Hypothyreoïdie bij honden: Symptomen

By | Styczeń 27, 2015

Hypothyreoïdie bij honden: Symptomen

Een traag werkende schildklier (hypothyreoïdie) bij honden wordt in verband gebracht met ernstige ziekteverschijnselen. Gelukkig is de ziekte toen ze pas werd ontdekt eenmaal om heel goed te behandelen. In de meeste gevallen, de getroffen honden weer volledig gezond. Maar waar komt de schildklier en wat ze kunnen worden gezien?

Ein ständig müder Hund könnte an einer Schilddrüsenunterfunktion leiden – Bild: Shutterstock / Bartek Lichocki

De ziekte bij honden treedt op wanneer schildklierhormonen ontbreken. Dit levert zelf. De schildklier ligt aan de hals base op de beide zijden van de luchtbuis. Heeft ze niet correct genoeg hormonen, die op zijn beurt van invloed op de algehele stofwisseling van het lichaam: het is trager. Dientengevolge, het hart vertraagt, de geestelijke vermogens beperkt, en de lichaamstemperatuur daalt.

Een sub-functie kan ook worden veroorzaakt door een chronische ontsteking van de schildklier of zelden door een tumor.

Gewichtstoename, vermoeidheid: symptomen van hypothyreoïdie

Ze herkennen de ziekte in uw hond op verschillende symptomen. Extern, kunt u een gewichtstoename en koude intolerantie met een traag werkende schildklier merken. Door de natuur, zal uw hond verschijnen moe.

Hij kan ook huidproblemen zoals haaruitval, verandering in huidskleur of huidinfecties te krijgen. Zelden kom binnen toegevoegd veranderingen in de reproductieve en zenuwstelsel.

Bloedonderzoek om te diagnosticeren

Die lijdt haar kleine lieveling van deze symptomen, is de overgang naar een dierenarts bevestigd. Het schildklierhormoon thyroxine, de beurs in het bloed en dus detecteren of de klier goed werkt. Of het wordt gecontroleerd door uw hond een schildklier echografie.

In principe kan worden beïnvloed door de ziekte elk ras. Maar volgens dierenartsen vooral de rassen zijn Golden Retrievers en Doberman beïnvloed.