Honden Staar ziekte: symptomen

By | Styczeń 27, 2015

Honden Staar ziekte: symptomen

De symptomen van canine ziekte cataract kan variëren afhankelijk van de oorzaak. Hondenbezitters moeten gevoelig voor vertroebeling van de ooglens in de voorkant van alle dingen zijn.

Grauer Star: Das Auge des Hundes wird immer trüber – Bild: Shutterstock / ShaunWilkinson

De honden ziekte Staar kan spontaan gebeuren – bijvoorbeeld als het erfelijk of leeftijd – of met een andere ziekte of letsel. In het eerste geval is de verandering meestal laag.

Staar: Hoe de oogziekte te herkennen

Aan het begin van de ziekte het gezichtsvermogen van de hond nauwelijks beïnvloed, terwijl de lichte troebelheid tot kleine gebieden van de ooglens zichtbaar. Naarmate de ziekte vordert, de vertroebeld gebied spreidt zich uit en het oog in eerste instantie uitgegaan van een blauwachtige, dan is een melkwitte kleur tot de lens is eindelijk volledig ondoorzichtig.

Als beide ogen zijn aangetast, merkt dat uw hond zijn verlies van het gezichtsvermogen nu op. Zijn manier van lopen onveilige handelingen en hij vindt het moeilijk om zich te oriënteren. Het kan gebeuren dat deze aanligt tegen dingen en gewonden. Als slechts één oog aangetast, kan het echter zijn dat de hond u totdat de troebelheid in het oog, wordt ongewijzigd. De meeste viervoeters wennen aan het snel om duidelijk te zien slechts met één oog.

Vertroebeling van de lens als een ziekte begeleidende symptoom

Staar kan ook worden veroorzaakt door vergiftiging, verwondingen (rond de ogen), ontstekingen en ziekten zoals diabetes worden geactiveerd. In dit geval toont de hond naast de vertroebeling van het oog of andere symptomen . Ontsteking en roodheid rond de ogen kunnen ook worden toegevoegd.

Omdat staar andere ziekten kunnen wijzen, is het belangrijk om de hond naar de dierenarts snel om de oorzaak van de symptomen verduidelijken krijgen.