Honden met nierinsufficiëntie: Behandeling

By | Styczeń 27, 2015

Honden met nierinsufficiëntie: Behandeling

Hoe sneller nierfalen wordt gedetecteerd in de hond en de dierenarts kan de behandeling beginnen, hoe beter. Afhankelijk van of het een chronische of acute nierinsufficiëntie, behandelingsmethoden verschillen.

Die Behandlung von Niereninsuffizienz übernimmt der Tierarzt – Bild: Shutterstock / Dewayne Flowers

In gevallen van vermoedelijke nierinsufficiëntie bij de dierenarts, zijn diverse studies eerst gemaakt. Voor de definitieve diagnose kan, bijvoorbeeld, de oprichting van een bloedonderzoek, urineonderzoek, X-ray en echografie beelden, weefselmonsters en de bemonstering van het dier zijn. Als de ziekte wordt gediagnosticeerd, is het belangrijk om uit te vinden hoe ver gevorderd het is en wat de schade is veroorzaakt door de zwakkere functionerende nier.

Acuut nierfalen: Mogelijke behandeling

In acuut nierfalen, vaak veroorzaakt door vergiftiging, hypothermie, oververhitting of infectieziekten, de oorzaak van de ziekte is eerste gevechten en het werk van de nieren door infusies en medicatie ondersteuning totdat het dier voelt hun functie zelf weer beter en nieren weer kan. Bovendien drugs gebruikt om een eventuele behandeling van hypertensie en tegen verschillende geassocieerd met symptomen zoals verlies van eetlust worden gebruikt.

Maatregelen op lange termijn bij chronische nierinsufficiëntie

Bij chronische nierinsufficiëntie, is het belangrijk om langetermijnmaatregelen waarmee het zieke dier verbetering kan worden verkregen vinden. De maatregelen in acute gevallen kan vergelijkbaar zijn met het bovenstaande zijn, wordt de langdurig zieke hond dan normaal omgezet in een speciaal dieet eten, de hoeveelheid van de ingrediënten en de dierenarts precies.

Dit dieet moet normaal gesproken kan een leven lang zich te houden aan een lang, gelukkig leven honden duren leiden een hond met nierinsufficiëntie. Soms ondersteunende medicijnen of financiering van de homeopathie gebruikt.