Honden met epilepsie: Behandeling en prognose

By | Styczeń 27, 2015

Honden met epilepsie: Behandeling en prognose

Honden met epilepsie nauw door een dierenarts vóór de behandeling onderzocht. Alleen wanneer de oorzaak van epileptische aanvallen kunnen worden bepaald, worden de behandelingsmethoden gedefinieerd en gegeven prognose.

Hunde mit Epilepsie: Bei früher Behandlung ist die Prognose gut — Bild: Shutterstock / aspen rock

Aanvallen bij honden kan worden veroorzaakt door verschillende onderliggende ziekten. Mogelijke oorzaken zijn vergiftiging, organische ziekten of metabole stoornissen. Vind de dierenarts dergelijke oorzaak, behandelt hij haar en daarmee het ontstaan ​​van epileptische aanvallen, die daarna niet meer voordoen.

Hij vindt geen trigger voor de ziekte, is een primaire epilepsie door factoren in de zenuwcellen van de hersenen. Genezen secundaire epilepsie is het niet, maar de dierenarts kan met een medische setting voor het verlichten van de symptomen van de zorgen en de voorbereiding van de huisdier eigenaar op het gedrag in het geval van een aanval.

Honden met epilepsie Medicijnen

Honden met relatief snel te geven veterinaire behandeling epilepsie is noodzakelijk omdat de symptomen van de behandelde ziekte tijd verergeren en kan ernstig verminderen de prognose voor de hond met complicaties zoals ademstilstand. De hond medicatie ingesteld, stelt de dierenarts een zogenaamde anticonvulsiva.

De dosering van deze geneesmiddelen, de show na twee tot drie weken, is hun effect afzonderlijk instellen voor elk dier en gecontroleerd met regelmatige check-up laboratoriumanalyse. Door middel van het toedienen van medicatie om de conditie van uw hond te verbeteren, moeten plaatsvinden, dat wil zeggen, de aanvallen zijn lichter, korter en minder frequent.

Indien geen verbetering waarneembaar sets de dierenarts anti-epileptica een met een ander medicijn. Daarnaast zal hij geven aan medicijnen die u uw hond kan geven tijdens de aanval mitigatie. Iets anders kunt u tot het opruimen gevaarlijke voorwerpen, waar de hond zou kunnen kwetsen, in het geval van een epileptische aanval niet.

Wat is de prognose voor honden met epilepsie?

Hoe eerder honden met epilepsie te krijgen in veterinaire behandeling, hoe beter, want een onbehandelde primaire epilepsie na verloop van tijd leidt tot meer en meer neuronen worden aangetast en de aanvallen steeds meer en vaker. De levenslange therapie kan ervoor zorgen dat de hond het leven een bijna normale hond kan leiden, sommige zelfs volledig symptoomvrij bent.

Helaas anti-epileptica hebben ook bijwerkingen. Dus haar favoriete voortaan waarschijnlijk worstelen met vermoeidheid. Is moeilijk te zeggen hoe de prognose voor honden ziet wiens aanvallen worden veroorzaakt door een andere onderliggende ziekte of vergiftiging. Voor de prognose het hangt volledig af van de ernst van de ziekte en hoe snel de hond kwam in veterinaire behandeling.