Honden met diabetes: diagnose en behandeling

By | Styczeń 27, 2015

Honden met diabetes: diagnose en behandeling

Wanneer honden zijn voortdurend moe, veel water drinken en gewicht te verliezen, is het zeer waarschijnlijk om diabetes. Een bezoek aan de dierenarts is dan ook onvermijdelijk dat hij zal proberen om een definitieve diagnose te stellen, zodat de behandeling kan worden gestart en de hond gaat snel beter.

Hunde mit Diabetes: Der Tierarzt erstellt den Behandlungsplan — Bild: Shutterstock / Roger costa morera

Op verdenking van diabetes , moet de dierenarts eerst uitsluiten van andere ziekten en zal presteren met bloed- en urinetesten verschillende tests.

Patiënten met meer gevorderde ziekte kunnen aanvullende studies helpen bij het bepalen van de vraag of secundaire ziekten zoals infecties van de urinewegen of cataract aanwezig zijn (een vertroebeling van de ooglens). In de behandeling dan worden deze uiteraard rekening gehouden.

Honden met diabetes: dieet en behandeling met insuline

De behandeling van honden met diabetes doet zich een met een verandering in dieet, waar u verantwoordelijk thuis zijn, en anderzijds met medicatie. Normaal gezien wordt een zieke hond met een spuit wordt dagelijks geleverd insuline.

Uw dierenarts zal u tonen hoe u de spuit te zetten, zodat je het kan imiteren thuis. Het bepaalt ook de dosis en het tijdsinterval tussen de toediening van medicatie die is afgestemd op uw huisdier. De meeste insulinespuit wordt toegediend na de voeding.

Een evenwichtige hond voeding is ook belangrijk voor honden met diabetes. obesitas verergert de symptomen en is zeer ongunstig voor ziekteprogressie. Gezonde voeding, moet eventueel speciaal dieet voedsel van de hond in kleine maaltijden en regelmatig zijn.

Frisse lucht en weinig stress bij diabetische huisdieren

Veel beweging is goed en tegelijkertijd voor honden met diabetes gezonde preventieve maatregel tegen obesitas. Stress is slecht voor je diabetische huisdieren: Maak zoveel mogelijk niet te maken zijn dagelijkse routine is niet alleen een regelmatige basis, maar ook rustig, dus hij voelt comfortabel.

Vrouwen met diabetes moeten worden gecastreerd mogelijk, zoals ze ook problemen aan de hormonale veranderingen kunnen veroorzaken tijdens hitte. Regelmatige bezoeken aan de dierenarts zijn ook belangrijk met diabetes zieke honden. In de praktijk zijn bloedsuiker waarde en zijn algemene conditie worden bestuurd, zodat uw hond een lang en goed leven kunnen leven ondanks zijn gevaarlijke stofwisselingsziekte.