Hond te dik? Hoe om obesitas te erkennen

By | Styczeń 27, 2015

Hond te dik? Hoe om obesitas te erkennen

Als uw hond te zwaar is, moet je er iets aan zo spoedig mogelijk te doen: Te veel gewicht om mee te nemen zeer ongezond voor uw huisdier. De volgende symptomen wijzen dat uw hond te dik kan zijn.

Wie erkennt man eigentlich, ob ein Hund wirklich Übergewicht hat? – Bild: Shutterstock / Olena Savytska

Obesitas bij honden kan worden gezien, niet alleen op de schaal, maar is ook visueel en het gedrag van uw huisdier. Om te weten of uw hond te dik is, moet je kijken naar je hond in eerste instantie precies.

Slim line of overgewicht?

Als uw hond niet te lang, dikke vacht, kun je meestal gemakkelijk te onderscheiden, wat over zijn ideale figuur, als u, als hij staat, neem een ​​kijkje op de top van hem. Is zijn middel nog duidelijk omschreven, zodat de figuur van uw huisdier naar de tank loopt taps toelopend? Hij heeft waarschijnlijk een normaal figuur. In een normaal gewicht hond u de ribben, die net onder een dun laagje vet gevoel voor goed, net zoals het bot aan de basis van de staart. Zijn ze niet meer gevoeld, de vetlaag bovenstaande is duidelijk te dik.

Hond te dik, veranderingen in gedrag en uiterlijk

Verplaatst uw huisdier neer zwaar of zelfs snurkt, kan het zijn dat hij bijdraagt ​​aan de vele kilo’s rond met jou. Honden met overgewicht komen meestal heel snel buiten adem, die, bijvoorbeeld bij het ​​spelen , hondensport of racen op de fiets kan laten zien.

Misschien slapen, of als uw huisdier nog meer dan gebruikelijk en is lui en traag. Te vet hond kan ook verliezen de glans van zijn vacht. Of uw huid is echt dikke neus, na bestudering van uw vermoedens eindelijk de dierenarts . Met het, kunnen ze ook duidelijk maken welke acties u kunt nemen om uw huisdier te helpen terug naar een normaal gewicht.