Hond na insectenbeet: Allergische reactie

By | Styczeń 27, 2015

Hond na insectenbeet: Allergische reactie

Een insectenbeet is zowel voor ons mensen en een hond een onaangename zaak. Maar volgt een allergische reactie, moet je dringend actie als eigenaar te nemen en breng uw hond naar de dierenarts zo snel mogelijk.

Wenn Ihr Hund eine allergische Reaktion aufweist, sollten Sie ihn schnell zum Arzt bringen – Bild: Shutterstock / Sergey Nivens

Een nachtmerrie voor elke hondenbezitter: Uw viervoetige vrienden hebben plezier in de tuin of in het bos – plotseling heeft hij een allergische reactie. Dit shock treedt op omdat vooral in de zomermaanden vaak veroorzaakt door een insect. De symptomen kunnen worden van verschillende soorten lusteloosheid, tumbling, koorts of zelfs bewusteloosheid. Ademhaling is vaak vlak en snelheden, en de hartslag. Een allergische shock kan de zwelling van het strottenhoofd met zich meebrengen.

Allergische reactie: Tips voor Eerste Hulp

Als je niet weet dat uw hond heeft een allergie, bijvoorbeeld, tegen het gif van een bij of wesp, je moet hem liever bij twijfel snel naar de dierenarts brengen. Een belangrijke maatregel in een allergische reactie is zeker de koeling van de knelpunten. EHBO kan hier van vitaal belang zijn: Als uw hond na een insectenbeet is ongeveer bewusteloos, moet je mond-op-mondbeademing te voeren.

Insect bijt de hond: Bij twijfel, onmiddellijk een arts raadplegen

Als u de symptomen van een allergische reactie bij uw hond merkt, moet je gaan op de directe route naar de dierenarts. Afhankelijk van hoe ernstig de allergie, kan uw huisdier nodig levensreddende geneesmiddelen, zoals adrenaline en corticosteroïden en infusies kan noodzakelijk zijn.

Als u weet dat uw hond allergisch is voor bepaalde insecten, kunt u de arts over de medicijnen te vragen. In dat geval kunt u dan houd een lage dosis van het geneesmiddel nodig thuis en zorgen voor uw huisdier in een noodgeval voordat hij komt aan de deskundigen.