Hond met koud: Wanneer de dierenarts?

By | Styczeń 27, 2015

Hond met koud: Wanneer de dierenarts?

Een koude bij honden verdwijnt meestal net zo snel als ze gekomen waren. Terwijl het vaak helpt om ervoor te zorgen dat het thuis een beetje jezelf makkelijk met vrede en warmte, kun je maar beter een dierenarts te raadplegen in sommige gevallen. Die ze zijn, zie hier.

Bei anhaltenden Erkältungssymptomen sollten Sie einen Tierarzt aufsuchen – Bild: Shutterstock / Surachet Meewaew

Als uw hond een koud is, moet je hem goed in de gaten. Als de symptomen zijn mild, het meestal helpt hem om te rusten op een warme plaats. Wandelingen in koud, nat weer moet in het bezit niet al te uitgebreid in deze periode en daarna goed droog uw hond thuis. Concepten, liggend op de koele bodem en spetteren in het meer hij moet vermijden totdat hij beter is.

Zware verkoudheid symptomen

Als uw hond is erg zwak en moe daden, niet willen eten en drinken, je moet gaan met hem naar de dierenarts. Hetzelfde geldt als tranen en gesnotter zijn niet duidelijk en transparant, maar viskeuze en hebben een gelige of kleurdiepte. Zelfs als uw hond zeer sterke hoest of heeft veel niest, moet hij worden onderzocht en eventueel behandeld met medicijnen. Hetzelfde geldt met kortademigheid.

Als koorts naar de dierenarts

Zelfs als uw huisdier koorts heeft, zou je beter niet hem pop op veterinair gebied, ook te onderscheiden of hij nog steeds niet een meer ernstige ziekte, of dat hij misschien niet ontvoerd. De algemene regel is dat je liever zou een te veel tijd, altijd de dierenarts te raadplegen voor onzekerheden dan een keer te vaak.