Hond met heupdysplasie: behandelmogelijkheden

By | Styczeń 27, 2015

Hond met heupdysplasie: behandelmogelijkheden

Als de dierenarts de diagnose heupdysplasie (HD) in een hond, hij is zeker om het juiste type van behandeling die in een rij. Genezen van de ziekte is het niet, maar kan nog steeds doen veel dierenartsen, zodat de viervoeters voel me een beetje beter.

Der Tierarzt entscheidet, wie HD beim Hund behandelt wird – Bild: Shutterstock / aspen rock

Bij een hond met HD is het belangrijk om zijn leven te maken ondanks het lijden zo aangenaam mogelijk te maken. Deze omvatten de verlichting van pijn en maatregelen om de verergering van symptomen en gevolgen te voorkomen.

Diverse opties voor de behandeling heupdysplasie

Voor de behandeling van heupdysplasie op verschillende manieren, waarvan er gewoonlijk verscheidene in combinatie gebruikt. Wat zijn de juiste zijn voor uw Fellnase hangt onder andere af van hoe geavanceerd de ziekte is en hoe slecht de symptomen.

Meestal een hond met HD behandeld met medicijnen. Dit betekent voor de pijn en ontsteking worden gebruikt – dan moet de eigenaar in de gaten houden dat zijn huisdier niet accepteert. Ook zijn diverse soorten chirurgische procedures zijn mogelijk, inclusief het inbrengen van een kunstmatig heupgewricht. Als de hond obesitas , meestal is er een verandering in het dieet van het programma, mogelijk met speciale voeding.

Wat u kunt doen thuis voor uw hond

Het is belangrijk dat uw huisdier van de diagnose zachtjes en thuis wordt behandeld. De dierenarts zal waarschijnlijk duidelijk door dieet en over welke beweging en sport Uw viervoeters nu te voorkomen of te verminderen. De meeste behoren sprongen (bijvoorbeeld van de stam tot de weg) en traplopen .

Veel hondenbezitters te bezoeken met uw favoriete nu reguliere fysiotherapie. Vooral als de symptomen zijn zwak, het kan, eventueel in combinatie met een toediening van het geneesmiddel, een aanzienlijke verbetering van het welzijn van de hond.