Hond met haarverlies: Hoe kan het zijn?

By | Styczeń 27, 2015

Hond met haarverlies: Hoe kan het zijn?

Hoewel haarverlies kan vele onschuldige oorzaken (bijvoorbeeld de verandering van de jas ), maar er zijn ook ziektegerelateerde haaruitval. We zouden willen noemen hieronder enkele mogelijke oorzaken.

Haarausfall kann beim Hund verschiedene Ursachen haben – Bild: Shutterstock / Jaromir Chalabala

Uw hond verliest een overmatige hoeveelheid huid, moet u een dierenarts te raadplegen voor een uitleg van de oorzaken. Dit geldt vooral wanneer toegevoegd naast de haaruitval jeuk, kale plekken of andere ziektesymptomen. Omdat het kan zijn:

Parasieten als oorzaak van haarverlies

Wanneer honden hebben haaruitval en voortdurend krabben, onaangename weinig bont bewoners hoe kan vlooien of mijten schulden zijn het. Krijgt bijzonder slecht het heeft beïnvloed viervoeter, als hij is om nog steeds geplaagd door een allergie voor de parasiet. Ook teken of zandvliegen kan veroorzaken jeuk geassocieerd met haaruitval en moeten zo snel mogelijk worden behandeld door een dierenarts.

Mogelijke ziekten

Enkele veel voorkomende oorzaken van haaruitval zijn onder andere stofwisselingsziekten. Nierproblemen of schildklierziekte, bijvoorbeeld vaak gepaard met haarverlies, maar worden meestal ook met andere symptomen geassocieerd.

Andere redenen voor haarverlies

Allergieën kunnen worden op de schuld voor uw favoriete bont plotseling verliest meer dan normaal. Zowel eten en bepaalde stoffen die worden gebruikt in het huis, bijvoorbeeld, reinigingsmiddelen, kan worden verweten. Andere veel voorkomende oorzaken zijn hormonale veranderingen, bijvoorbeeld na een pup geboorte.

De hond lijdt aan een besmettelijke schimmelinfectie van de huid, haaruitval komt meestal rond en het kan ook verschillen voor de leek vrij goed van andere soorten. Bovendien kan psychologische oorzaken de reden dat een hond constant borstelen, schrapen en verliest bont zijn. Het is belangrijk om de oorzaken snel te vinden, zodat de dierenarts de behandeling kan beginnen en zich beter voelt je hond zo snel mogelijk.