Hond met een insectenbeet: Wanneer is het gevaarlijk?

By | januari 27, 2015

Hond met een insectenbeet: Wanneer is het gevaarlijk?

In de zomer, zal uw hond snel gestoken door een bij of wesp tijden. Wanneer gaat een hond met insecten bijten met spoed naar de dierenarts en wat je merkt dat de naald kan echt gevaarlijk?

Hund mit Insektenstich: Im Zweifel lieber den Experten befragen – Bild: Shutterstock / Sergey Nivens

Over het algemeen als je niet zeker bent, vrij snel naar de dierenarts . Voor een hond met insectenbeet moet vaak medicatie – vooral als hij een allergische reactie heeft. Als u niet zeker bent over de symptomen, kun je beter geen risico te gaan. Roodheid en lichte zwelling mag niet aangeven dat uw hond in gevaar is. Echter, laat hij de symptomen van shock, kan het snel gevaarlijk worden: kortademigheid, gezwollen keel, verhoogde hartslag, of zelfs bewusteloosheid.

Hond met een insectenbeet: Pas op voor steken in de mondholte

Bijzondere aandacht zou moeten, als uw hond heeft een insectenbeet in het hoofd of zelfs mond gebied. De doorboorde lichaam vaak zwelt – dus als het been of de achterkant betreft, is het voor uw favoriete onaangenaam, maar niet gevaarlijk op zijn best. Heeft bijen of wespen maar de hond gevangen in de keel of de tong, kan slijmvliezen opzwellen. Deze kunnen de luchtwegen blokkeren en in het ergste Fahl bedreigt de hond verstikking. Een hond met een insectenbeet in de mond gags en ​​hapt vaak omdat hij niet kan ademen. Een snelle Instant-tip zijn ijsblokjes die de zwelling kan verdwijnen. Een bezoek aan de dierenarts zo snel mogelijk, maar onvermijdelijk.

Steek van een wesp: Double gevaarlijk

Vooral als uw hond werd gestoken in de mond, is het moeilijk om een ​​deel te zien van de vraag of de dader was een bij of wesp. Het belangrijkste verschil ligt hier in het feit dat een bijensteek kan slechts een keer en dan sterft. Wanneer een wesp aan de andere kant kan het gevaarlijk zijn: Als je in je mond bereikt en uw hond is nog in leven, kunnen ze daar steken meerdere malen wat de zwelling en dus de kans natuurlijk groter. De arts helpen hier.