Hond met conjunctivitis: Behandeling

By | Styczeń 27, 2015

Hond met conjunctivitis: Behandeling

Als je een hond met conjunctivitis thuis weet hoe het dier lijdt aan deze ziekte en dat de behandeling moet zo snel mogelijk beginnen. Wat het lijkt afhankelijk van de ernst van de ziekte en de oorzaak ervan.

Die Behandlung des Hund mit Bindehautentzündung übernimmt der Tierarzt — Bild: Shutterstock / michaeljung

Als je sterk te ontdekken, misschien slijmerige tranen stromen in je hond, hij is mals reageren op het oog te raken en heeft last van jeuk, moet u een dierenarts zo spoedig mogelijk in overleg met hem. Dit zal beginnen na een grondige diagnose behandeling voor honden met conjunctivitis.

Hond met conjunctivitis: Behandeling van milde ziekte

Is een irritatie van het bindvlies veroorzaakt door tocht, binnendringen van een vreemd lichaam ontstond in het oog honden of stof, de dierenarts vaak aanbevolen kruidenmiddelen zoals ogentroost, krijg je bij de apotheek. In de vorm van oogdruppels of thee Augenauswaschen Eyebright is effectief tegen jeuk en droogheid van het oog.

Anti-inflammatoire oogzalf moet snel verbetering te doen en precies toegediend zoals voorgeschreven door uw dierenarts.

Behandeling van oogontsteking met cortison en antibiotica

Als de dierenarts vaststelt dat uw favoriete lijdt aan een allergie, zal het waarschijnlijk voorschrijven cortisone druppels of zalven en proberen om de allergie kachel te vinden. Conjunctivitis veroorzaakt door bacteriën worden behandeld met antibiotica, gedurende een anti-schimmel middel wordt voorgeschreven aan een schimmelinfectie die het bindvlies heeft geslagen bestrijden.

Zelfs thuis, kun je veel doen voor uw hond met conjunctivitis. In aanvulling op de reguliere administratie van voorgeschreven medicatie door uw arts moet u voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat het gebied rond de ogen schoon. Knijp het voor de beste met een doek die ze kunnen bevochtigen met warm water. Uw huisdier moet het tot de ziekte is het beter om te hebben warm en gezellig en niet worden blootgesteld aan tocht.