Hoest bij honden: Mogelijke oorzaken

By | Styczeń 27, 2015

Hoest bij honden: Mogelijke oorzaken

Hoest bij honden niet altijd een ziekte, omdat de hoest zelf is slechts een fysiek beschermende reflex de luchtwegen van het dier te reinigen. De mogelijke oorzaken zijn:

Allergie, Bronchities, Erkältung: Husten beim Hund kann verschiedene Ursachen haben — Bild: Shutterstock / Robynrg

Hoest bij honden moet, als hij sterk is of langer duurt, de dierenarts te worden onderzocht en behandeld. In detail uitleggen wat het precies de symptomen die u in uw hond te hebben waargenomen. Hoe vaak, hoeveel en hoe lang uw hond hoest? Welke tijd van de dag vindt plaats op het hoesten en andere symptomen zoals vermoeidheid, rusteloosheid, of moeite met ademhalen voorgedaan?

Het is ook belangrijk dat uw hond hoest bij bepaalde gelegenheden, of het een droge hoest, of hij scheidt ook een slijmerige afscheiding door hoesten.

Mogelijke oorzaken van hoest bij honden

Hoest slechts af en toe en vooral in de hond zou kunnen zijn de trigger allergieën of te droog. De dierenarts zal beslissen of dit soort hoest bij honden behandeling nodig heeft, of dat het voldoende is als je een luchtbevochtiger lucht in de kamer een beetje meer comfortabel voor de hond.

Astma optreedt bij honden en wordt meestal veroorzaakt door een allergische reactie. Om de symptomen verbeteren, moet de schakelaar voor astmatische hoest zo snel mogelijk te vinden.

Ook omvatten ziekten en infecties van de meest voorkomende oorzaken van hoest bij honden. Het kan zijn dat uw hond heeft last van bronchitis, of het krijgen van hem een ​​andere bacteriële, virale of schimmelinfectie. Hondenziekte en kennelhoest gevaarlijk ziekten die als oorzaak van de hoest spoed worden uitgesloten.

Ook kan de dierenarts uw hond in verdenking wormen te onderzoeken, voor hart-of longwormen ook verantwoordelijk voor het hoesten kan zijn. Pas na duidelijke diagnose, zal hij een behandeling optie om uw hond te helpen zo snel mogelijk vast te stellen.