Hoe te tandsteen bij honden herkennen

By | Styczeń 27, 2015

Hoe te tandsteen bij honden herkennen

Vooral kleinere honden met korte snuiten vaak last van tandsteen. Maar hoe herken je de pads op uw huisdier? Hier geven wij u tips voor de diagnose.

Zahnstein bei Hunden: Regelmäßige Kontrolle ist wichtig – Bild: Shutterstock / Jaromir Chalabala

Tandsteen is een borg die bestaat uit een mengsel van voedseldeeltjes, speeksel in de mondholte en bacteriën. Het oppervlak je realiseert, vooral in de smalle ruimten tussen de tanden, op ruwe tandoppervlakken en langs de tandvleesrand. Honden met een zeer kleine tanden vaak de neiging om Kieferfehlstellungen en dichtbevolkte of schroefvormige tanden – de ideale voedingsbodem voor tandsteen. Bijzonder gemeenschappelijke hoek, scheuren en molaren van de bovenkaak zijn aangetast bij honden. In dit, dus je moet je belangrijkste aandacht te richten als u een besmetting op uw huisdier vermoeden.

Rekenen: hij kijkt

De aangetaste tanden hebben meestal grijs-groen tot bruinachtig coating die een zeer ruw oppervlak heeft. Dit vormt heel gemakkelijk nieuwe plaque. Het grootste deel van het oppervlak is zeer stevig – dat maakt tandheelkundige zorg moeilijk. Een andere indicatie van het tandsteen onthult is een onaangename mondgeur dat uw viervoeter uitgaat.

Herken de plaquette bij honden behoren

Het probleem van calculus kan leiden tot bacteriën vanwege gingivitis zijn. Als uw tandvlees rood of bloedt het zelfs dat kan ook aangeven tandsteen als oorzaak.

Als u vermoedt dat uw hond zou kunnen lijden aan dit probleem is een bezoek aan de dierenarts is een goed idee. De arts kan de symptomen beter te herkennen en de diagnose bevestigen. Om uit te sluiten meer ernstige gebitsproblemen, de dierenarts kan X-ray de kaken van uw hond.