Hoe kun je voorkomen constipatie in uw kat

By | Styczeń 26, 2015

Hoe kun je voorkomen constipatie in uw kat

Obstipatie kan erg ongemakkelijk voor uw kat. Met deze tips en trucs die u kunt indigestie te voorkomen. Heel belangrijk: voldoende vocht en lichaamsbeweging.

Ein wenig Milch kann Verstopfung bei Katzen vorbeugen – Bild: Shutterstock / Bahadir Yeniceri

Constipatie bij katten is een veel voorkomend probleem is, kunt u het juiste beleid te voorkomen. Als uw kat is gevoelig voor verstopping, moet u enkele eenvoudige tips.

Voorkomen constipatie: Plenty of Fluids

Belangrijk zijn veel beweging en veel vocht. Idealiter uw Stubentiger klaring – zo woedt, speelt hij en loopt automatisch genoeg. Maar ook in het appartement kunt u uw kat animeren bijvoorbeeld met speelgoed om meer te bewegen. Ook het drinken van luie katten moeten voldoende vloeistof te ontvangen. Als je niet het water te creëren in de kom, voer de Samtpfote nogal nat in plaats van droog voedsel. Zorg er ook voor dat het voedsel heeft een hoog vezelgehalte – dat de spijsvertering stimuleert en helpt bij het voorkomen van constipatie.

Tips voor een gezonde spijsvertering kat

Als je al weet dat uw kat is gevoelig voor verstopping en heeft regelmatig problemen met de stoelgang, kunt u nu en u – ongeveer een keer per week – een beetje olie mengen met het voedsel. Hiervoor kunt u een plantaardige olie gebruiken of geef haar wat tonijn in olie. Uitzonderlijk kan je ook geven een beetje melk uw hond in geval van dreigende problemen omdat ze een laxerende werking en kan voorkomen constipatie.

Bij langharige katten nemen een goede verzorging van de huid kan beslissend zijn. Snijd het haar regelmatig net rond de anus. Anders loop je het risico dat het haar verwarde en krijgen in de opening zodat de kat heeft geen of slechts weinig kan uitwerpselen verkopen.