Hoe komt het dat de vorming van haarballen bij katten?

By | Styczeń 26, 2015

Hoe komt het dat de vorming van haarballen bij katten?

Haarballen bij katten veroorzaakt als gevolg van de netheid moet onze Stubentiger: Elke dag nemen ze ruim de tijd voor de verzorging en verwijdert niet alleen vuil en ongewenste bont inwoners maar ook slikken veel losse haren.

Haarballenbildung ist bei der Katze ganz normal — Bild: Shutterstock / Massimo Cattaneo

Dit gips gedrag is normaal en helemaal geen zorgen te maken. Niettemin kan de vorming van haarballen bij katten vervelende bijwerkingen hebben.

Waarom eigenlijk haarballen bij katten te maken?

Allereerst schone katten gewoon meer dan de meeste dieren. Drie tot vier uur verzorging kan de regel in de gezellige salon tijgers voorheen. Gewoon indoor katten te allen tijde in het jaar veel bont dat moet worden verwijderd en ze meestal haar ruwe tong te gebruiken verliezen. Dankzij hun anatomie om haar jas te krijgen zodat hoewel zeer schoon, maar slikken een heleboel.

Als de kat bont opgenomen over een langere periode in de maag van de kat gevormd om haarballen, het hen scheidt met een beetje geluk gewoon door het spijsverteringskanaal weer. Als u een outdoor kat in huis, meestal met weinig krijgt van de kleine „probleem huid” van de kat. Maar in de meeste gevallen zijn ze stikken het uit en zijn op zoek naar zoals Herrchens mooie tapijt als een drager van.

De vorming van haarballen en mogelijke complicaties

Sommige katten zijn gevoelig voor verhoogde vorming van haarballen dan anderen. Dit kan een langharige katten, oudere of zieke katten en die als ze schoon met parasieten, de huid vaak en uitgebreid.

Indien blootgesteld aan overmatige haaruitval bij rui of door een ziekte die helaas haarballen kunnen ook worden gebruikt voor gezondheidsrisico voor katten en veroorzaken spijsverteringsproblemen of complicaties. Hoe je je kat kan helpen in de natuurlijke afwerking van haarballen, dus lees het tweede deel .