Heupdysplasie bij honden: Oorzaken

By | Styczeń 27, 2015

Heupdysplasie bij honden: Oorzaken

Heupdysplasie (HD) is een pijnlijke hond ziekte die meestal optreedt als gevolg van erfelijkheid. Getroffen honden lijden aan een gebrek ontwikkeld heupgewricht, die na verloop van tijd meer en meer leidt hem tot invaliditeit en pijn.

Bestimmte Hunderassen sind leider besonders anfällig für HD – Bild: Shutterstock / Grisha Bruev

Hoewel de oorzaken van Hüftdyplasie verschillend kunnen zijn, de kans zeer groot dat een viervoeter reeds geboren met aanleg voor de ziekte. Theoretisch is het alle rassen voorkomen.

Congenitale heupdysplasie

De meest voorkomende pijnlijke misvorming van het heupgewricht komt in grote honden voor. Retrievers , Rottweilers en Berner Sennenhond e, behoren tot de rassen waarvoor de pijnlijke ziekte wordt vaak gediagnosticeerd. Een Duitse herder wordt beschouwd als vrij gevoelig voor HD te zijn.

Als u wilt een groot ras van hond die vaak wordt beïnvloed door HD te kopen, moeten kijken in detail te informeren naar de gezondheid van de ouders om ervoor te zorgen dat niet werd gefokt met zieke ouders. Sorry, maar een generatie van heupdysplasie is niet geheel uitgesloten, omdat de verandering kan ook optreden zonder dat het is aangeboren.

Andere mogelijke oorzaken voor HD

Die heeft een zeer jonge hond in huis, die nog steeds groeit, moet zijn gezondheid te houden om goed te zorgen dat hij niet onderhevig is aan overmatige fysieke stress, bijvoorbeeld nemen door hondensport of permanente trappen. Hij spande zijn nog steeds prima botstructuur constante, die zouden kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van HD.

Bovendien honden die zeer losse bandjes aan de heupgewrichten risico hebben. De voeding en huisvesting een rol spelen en kunnen de symptomen te maken om sterker of zwakker met een reeds bestaande ziekte ontstaan ​​- zelfs dan is het belangrijk om een dierenarts snel te lokaliseren in verdenking van de ziekte.