Het voorkomen van teken: Hoe te beschermen Uw Hond

By | Styczeń 27, 2015

Het voorkomen van teken: Hoe te beschermen Uw Hond

Van het vroege voorjaar tot de late herfst, het risico op tekenbeten is bijzonder groot. Een wandeling door het bos kan fataal zijn voor de hond. Omdat de parasieten overbrengen gevaarlijke ziekten, waaronder de ziekte van Lyme of de vroege zomer Meningoenziphalitis. Daarom zijn alle hondenbezitters moeten regelmatig om de overdracht van ziekten te voorkomen. Hier kunt u lezen welke opties beschikbaar zijn.

Zecken vorbeugen: So schützen Sie Ihren Hund – Foto: Shutterstock / Robert Kneschke

Aankruisen preventie: Wat u kunt doen

Zoals de kleine beesten voornamelijk woonachtig in de hoge, natte gras in de bossen en weiden, kunt u natuurlijk ook proberen om deze gebieden te vermijden. Dit is niet een geweldige oplossing, als uw hond veilig daar vooral als het gaan voor een wandeling. Tenminste je moet onderzoeken, maar het dier op teken na elke wandeling. Deze methode is nuttig, maar ook geen volledige bescherming tegen teken. Gezien de geringe omvang van de parasiet te gemakkelijk over het hoofd dat. De meest effectieve bescherming tegen teken bieden daarom profylactische toepassing supplementen die je bij de dierenarts.

Tuurlijk voorkomen: spot-on voorbereidingen en vink kragen

Om de hond te beschermen, dient u het regelmatig te behandelen met anti-teek voorbereidingen. Er is een keuze tussen kragen en spot-on producten. Dit laatste kan worden bijgebracht in de vacht van het dier en houdt het bloed suckers rijden met de verlammende hun olfactorische systeem of irriteren. Dergelijke zogenaamde insectenwerende bieden het voordeel dat daardoor de beet van de parasiet. In tegenstelling tot de meeste parasieten middelen die de bloedzuigers wanneer hij gebeten doden, het risico op ziekteoverdracht veel lager. Vraag advies aan uw dierenarts met vragen op het juiste voorbereiding.