Het meten van koorts bij katten

By | Styczeń 26, 2015

Het meten van koorts bij katten

Heeft uw kat slap en uitgeput, zou ze koorts hebben. Idealiter moet je de koorts meten een dierenarts, zodat hij uw kat vriend recht kan behandelen na het. Echter, moet minder stress uw kat verduren wanneer u de procedure zelf te maken.

Wie lässt sich bei einer Katze Fieber messen? – Bild: Shutterstock / Renata Apanaviciene

Iedereen die is niet zeker of zijn huisdier lijdt aan verhoogde lichaamstemperatuur bij zijn kat kan koorts aanvankelijk meten zich aan haar een lift naar het geven dierenarts om te sparen. Dit uiteindelijk altijd geassocieerd met stress. Is het uw kat maar uiteraard slecht, moet je niet te lang voordat je de dierenarts te bezoeken aarzelen.

Het meten van koorts bij katten: Altijd rectaal

De meest betrouwbare manier om koorts te meten in een kat via het rectum. Gebruik een los verkrijgbare digitale thermometer en op voorwaarde dat de tip met een beetje vaseline om het inbrengen te vergemakkelijken. In het beste geval zal werken voor twee: Terwijl de ene persoon houdt de kat, introduceert de andere de thermometer. Nauwelijks een kat houdt ervan om koorts te meten met u, dus geef de acht klauwen.

Afzien zou in ieder geval tot het meten van de temperatuur in het oor van uw kat vriend. Dit gevoel nog meer ongemakkelijk dan de dieren, en het komt heel snel tot verwondingen. Bovendien, het meetresultaat niet erg nauwkeurig.

De temperatuur waarbij een kat koorts?

In vergelijking met mannen (36,0-37,0 graden Celsius) is de normale lichaamstemperatuur bij katten iets hoger: 38,0-39,2 graden Celsius. Als je koorts meten en vind een hogere temperatuur, moet u eerst uitsluiten van andere oorzaken: Lag uw kat vriend de hele tijd in de zon of op een warme plaats, kan dit de stijging van de temperatuur uit te leggen. Als de temperatuur was ruim boven de 39 graden Celsius en ze herkennen andere typische symptomen van koorts bij katten als jitter of snelle ademhaling, moet u een dierenarts zo spoedig mogelijk in overleg.