Hernia: Hoe komt het bij honden?

By | Styczeń 27, 2015

Hernia: Hoe komt het bij honden?

Een hernia kan pijnlijke gevolgen voor een hond te hebben. Maar hoe precies echt ontstaat een dergelijk incident en wat te eigenaar doen, om het te voorkomen?

Ein Bandscheibenvorfall kann durch Verschleißerscheinungen entstehen – Bild: Shutterstock / Shevs

Bij een hernia in de hond tussenwervelschijf weefsel van het gelatineuze kern van de disk wordt. Dit kan vervelende consequenties voor de viervoeter die verschillen afhankelijk van de omvang en locatie van het incident. Ernstige pijn, verlamming en incontinentie kunnen symptomen van de ziekte. Maar hoe kan dit gebeuren?

Hernia: gevolg van slijtage

Hernia’s optreden als gevolg van degeneratieve veranderingen in de schijf, dat wil zeggen: Als gevolg van slijtage. Als het kan de zaak heel anders. Om deze drivers is het normale verouderingsproces, overgewicht of stress. Een hernia kan ook ras worden gerelateerd. Gevoelig ziekte zijn vooral rassen die een lange rug en korte benen hebben. Deze omvatten de teckel , de Basset Hound en de Pekingees .

Voorkom slijtage

U kunt een hernia volledig te voorkomen bij uw hond niet waar, maar je kan een paar dingen opmerken om de ziekte te voorkomen. Dit is nuttig, vooral, maar niet alleen, als uw huisdier een van de rassen vatbaar voor ziekten of reeds een geringe slijtage van de schijf.

Met het oog op een incident te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat uw huisdier kleine trappen loopt en zal niet zozeer te starten. Zorg er ook voor dat uw hond niet te zwaar.