Hernia bij honden: herken de symptomen

By | Styczeń 27, 2015

Hernia bij honden: herken de symptomen

Een hernia bij honden kan een onaangename en bijzonder pijnlijke zaak zijn. Maar wat zijn de symptomen die een hernia bij een hond aan te geven?

Ein Bandscheibenvorfall bei Hunden geht mit starken Schmerzen einher – Bild: Shutterstock / sisqopote

Een hernia bij honden niet gemakkelijk te herkennen voor eigenaren omdat de tekens gevarieerd. Welke symptomen hangt af van hoe sterk de hernia en op welk niveau van de wervelkolom het zich voordoet. Welke symptomen van een hernia en de viervoetige vrienden kunnen zijn met uw dierenarts moet worden geraadpleegd, wordt verwezen naar de volgende.

Hernia bij honden: Dit zijn de symptomen

Het eerste teken dat een hernia bij honden die in pijn kunnen wijzen. Of uw hond pijn heeft, kunt u, bijvoorbeeld, erkennen het feit dat hij niet zo leuk stoeipartij of beweegt aanzienlijk minder dan gewoonlijk.

Onder bepaalde omstandigheden kan u ook een veranderde manier van lopen wanneer uw hond of herkennen een soort houding, zoals een gebogen rug. Een andere indicatie van pijn bij een hernia kan zijn dat uw hond reageert overgevoelig aan de wervelkolom te raken.

Verlamming in ernstige gevallen

In ernstige hernia kan ook leiden tot verlamming van de voor- of achterpoten. Dergelijke verlamming verschijning kunt u, bijvoorbeeld, erkennen het feit dat hun hond volgen zijn been.

Afhankelijk van de plaats en de omvang van het voorval, een hernia bij honden invloed op de werking van de sluitspier van de blaas en de darm.