Hernia bij honden: behandeling

By | Styczeń 27, 2015

Hernia bij honden: behandeling

Een hernia bij honden is vaak gekoppeld aan de viervoeters met ernstige pijn of zelfs verlamming. Is des te belangrijker een snelle en goede behandeling. De mogelijkheden zijn talrijk en gevarieerd.

Bandscheibenvorfall beim Hund: Es muss keine OP sein – Bild: Shutterstock / Roger costa morera

Pijn op verlamming tot incontinentie: Een hernia bij honden, afhankelijk van de omvang en de locatie van het incident, brengen vele verschillende symptomen mee. En zo gevarieerd symptomen, zo gevarieerd zijn de behandeling opties die beschikbaar zijn. Voor de behandeling is afhankelijk van de ernst van het incident en de symptomen verschijnen. Welke behandeling voor de hond in het geding komt, moet de arts beslissen in elk individueel geval.

Hernia bij honden: Welke behandeling is er beschikbaar?

In een niet zo ernstig hernia in de hond is nogal een mogelijkheid dat het conservatief kan worden behandeld, dat wil zeggen: Dat is geen bewerking nodig. Een conservatieve therapie kan rust en zorg, pijnstillende medicatie of fysiotherapie behoren. Als deze conservatieve therapieën geen verbetering of ernstige hernia aanwezig is, kan een operatie succes veelbelovende mogelijkheid voor de hond.

Wanneer is een chirurgische zin?

Symptomen die operatie nuttig kunnen maken zijn bijvoorbeeld sterk of aanhoudende pijn, verlamming of incontinentie. Na de werking van de hond nodig een fase van regeneratie. Een goede behandelingsoptie kan fysiotherapie in dit stadium, hetgeen kan bijdragen tot pijn en spier te bouwen en te verbeteren mobiliteit.