Herken de symptomen: vlooien bij honden

By | Styczeń 27, 2015

Herken de symptomen: vlooien bij honden

Vlooien bij honden een karwei voor dieren en mensen. Maar op welke symptomen van vlooienbesmetting in de viervoeter is eigenlijk niet duidelijk?Flöhe beim Hund: So erkennen Sie die Symptome – Bild: Shutterstock / Christian Mueller

Vlooien zijn gekend om vervelende parasieten die maar al te graag om in het volwassen stadium van de arme hond comfortabel. De insecten voeden zich met het bloed van de viervoeter. Evident zijn vlooien bij honden vooral omdat de hond krabben en scrubs. Bovendien is de verhoogde bijten de hond in zijn lichaam is een ander symptoom omdat de vlooien veroorzaken bij de tandafdrukken jeuk.

Jeuk en overmatige verzorging als symptomen

Als een vlooienbesmetting bij honden aanwezig is, de hond loopt ook een verzorging uitgesproken dan anders het geval, en de hond likt zijn veel vaker. Hierdoor precipiteren vier poten enerzijds het haar, anderzijds, de hond huid steeds geïrriteerd door likken en het kan leiden tot infectie.

Allergische reactie op vlooienbeten

Een ander symptoom van een vlooienbesmetting is bloedarmoede, die kunnen voorkomen, vooral bij pups. Ze maakt zich bijvoorbeeld te merken aan bleke slijmvliezen aan de binnenkant van de lippen. Vlooien bij honden kan leiden tot een allergische reactie van de viervoetige, als de hond een vlooienallergie heeft of gevoelig is voor het speeksel van de parasiet. Symptomatisch zijn tekenen van zwakte of zelfs apathie. Bovendien laat roodheid, korsten en schalen te herkennen.

Vlooien ook mensen aanvallen

Tot slot, ook rekening mee meesteres en meester in zijn eigen lichaam een ​​vlooienbesmetting. Als u merkt vlooienbeten op het lichaam en hebben een hond in het huishouden, is het duidelijk dat de viervoeter worstelt met de parasiet. Als je vlooien bij honden te vinden, moet u een dierenarts te raadplegen. Het geeft uw hond met de juiste medicatie en kan u ook tips over hoe je toekomstige vlooien te voorkomen kan.