HCM bij katten: Symptomen van gevaarlijke hart-en vaatziekten

By | Styczeń 26, 2015

HCM bij katten: Symptomen van gevaarlijke hart-en vaatziekten

HCM bij katten (afkorting voor „hypertrofische cardiomyopathie”) is een veel voorkomende en erfelijke hartziekten. Uw symptomen komen vaak zo langzaam, dus dat de ziekte niet wordt opgemerkt. Dat is wat maakt ze zo gevaarlijk …

HCM bei Katzen: Bestimmte Rassen sind besonders anfällig – Bild: Shutterstock / Bildagentur Zoonar GmbH

HCM komt vaak voor bij raskatten. Bijzonder getroffen zijn de Maine Coon , Perzische en Britse korthaar . Hypertrofische cardiomyopathie wordt organische blijkt uit een verdikking van de hartspier. Dit voorkomt dat het hart te vullen met genoeg bloed.

Een versnelling van de hartslag en het vasthouden van vocht in de longen te maken van de algemene toestand van de betrokken met gevorderde ziekte kritische kitten. Daar de signalen voor HCM moeilijk te detecteren bij katten, kan het zijn dat de ziekte volledig over het hoofd gezien. Deze symptomen in vergelijking met u moeten daarom bijzonder gevoelig:

Symptomen van HCM bij katten

De hypertrofische cardiomyopathie voldoet aan de meeste uit de lucht vallen, want heel vaak zijn mannen, in de leeftijd van 9 maanden en vijf jaar beïnvloed. Misschien hechelt het beetje geduld toen hij een poging heeft gedaan, bijvoorbeeld na het spelen. Dit gedrag is normaal bij honden, katten niet en moet worden onderzocht door een dierenarts.

HCM katten kunnen enigszins blauwachtig slijmvliezen, een zichtbaar versnelde hartslag hebben en versnelde ademhaling. In een vergevorderd stadium, kan het water veroorzaken lichaamsgrootte verhoogt de kat, en het heeft een verhoogde behoefte aan slaap en rust. Maar ze vaak terugtrekken in donkere plaatsen. Symptomen zoals verlies van eetlust , zwak uithoudingsvermogen en tanende enthousiasme moet altijd worden onderzocht door een dierenarts, maar kan ook een teken zijn van HCM zijn.

Op verdenking onmiddellijk naar de dierenarts

Vooral als uw geliefde huisdier door zijn ras of zieke ouders is een genetische aanleg, moet je het goed in gedachten te houden, voor u, zowel de conditie en het gedrag van uw huisdier als de eigenaar en moet de beste beoordelen op verdenking van het hypertrofische cardiomyopathie ga naar de dierenarts voor een diagnose.