Hartfalen: Hoe wordt het behandeld?

By | Styczeń 27, 2015

Hartfalen: Hoe wordt het behandeld?

Genezen kan worden hartfalen bij honden helaas niet. Als de ziekte vroeg wordt gevangen, de behandeling kan er echter voor zorgen dat de viervoeters nog steeds een goed leven met zo weinig mogelijk beperkingen.

Die Behandlung von Herzinsuffizienz erfolgt beim Tierarzt – Bild: Shutterstock / gosphotodesign

In gevallen van vermoedelijke hartfalen, de dierenarts eerste voert diverse tests. Met behulp van X-ray en echografie beelden, evenals eventueel een EKG, merkt hij hoe ver de ziekte gevorderd is, en of andere organische schade reeds door hen veroorzaakte. Begint de behandeling drug dan vrijwel onmiddellijk.

De start van de behandeling: hoe eerder, hoe beter

Als de ziekte vroeg wordt ontdekt, zal het mogelijk gevolgen proberen dat een storing heeft tijd voor het lichaam te voorkomen. Normaal ziek zijn honden behandeld voor hun leven met drugs. De reguliere medicijnen toegediend bloedvaten enerzijds vergroten aan de andere kant sterk naar de hartspier, waardoor de kern van de werkzaamheden worden vergemakkelijkt en kan voldoende zuurstof opnieuw leveren aan het lichaam van de hond.

De conditie van de hond en de dosis van de medicatie moet regelmatig worden gecontroleerd door de dierenarts – is net zo belangrijk dat u uw hond te ondersteunen thuis met een hart-vriendelijke houding tijdens een verblijf fit en gezond.

Hart Zieke Hond: evenwichtige voeding en voldoende frisse lucht

Het is belangrijk dat je een afspraak met uw dierenarts precies wat verandert vanaf nu in de dagelijkse routine van uw hond. Daartoe is een conversie van het diervoeder. Een evenwichtige hondenvoeding die wordt toegevoegd aan een hart vriendelijke voedingssupplement is vaak een nuttige maatregel in aanvulling op de behandeling met geneesmiddelen.

Het gezonde speciaal voedsel versterkt ook het immuunsysteem en kan voorkomen dat de gevaarlijkste voor honden met hartaandoeningen obesitas. Matige, regelmatige lichaamsbeweging in de frisse lucht die niet houden van de hond overweldigd, maar past een hond met hartfalen doet meestal goed ook.