Haaruitval bij katten: Mogelijke oorzaken

By | januari 26, 2015

Haaruitval bij katten: Mogelijke oorzaken

Haaruitval bij katten mag enkel worden overwogen in matiging dan normaal. Een dichte, glanzende en zachte vacht jurk is eindelijk een barometer voor de mentale en fysieke welzijn van een kat. Overmatig haaruitval kan verschillende oorzaken hebben.

Haarausfall bei Katzen: Die Ursachen müssen abgeklärt werden — Bild: Shutterstock / Pressmaster

Een beetje van haaruitval bij katten is normaal. De meeste Stubentiger verliest per dag meer pluis dan haar master lief, maar heeft geen gezondheidsprobleem voor hen. Maar opkomst kale plekken in de vacht van de kat, dat is een teken dat er iets mis is. De oorzaak van het haarverlies moeten strikt worden gecontroleerd door een dierenarts.

Haaruitval bij katten: Lichamelijke veranderingen en stress als oorzaak

Katten zijn erg gevoelig en kan met haarverlies reageren niet alleen tijdens stress. Andere belangrijke lichamelijke veranderingen kan worden bevoordeeld dat de kat de neiging paar maanden na de gebeurtenis tot ernstige haaruitval. Deze omvatten hormonale, om letsel en ziekte-gerelateerde omstandigheden en externe omstandigheden.

Haaruitval bij katten kan bijvoorbeeld optreden na een ziekte met hoge koorts overwonnen was zwanger, geopereerd, of hun omgeving is veranderd door een beweging of een nieuw familielid. Ondersteuning van uw kat in deze periode met regelmatig poetsen. Een dierenarts kan verduidelijken of een behandeling met geneesmiddelen is nuttig.

Haaruitval door voortdurend te borstelen of schrapen

Katten kunnen in een echte schoonmaak manie vallen terwijl met haar ruwe tong die bont in het leven wordt steeds lichter. Een mogelijke reden voor de constante borstelen of schrapen zijn allergieën die veroorzaakt hevige jeuk, zoals vlooien speeksel allergie.

Ook kan een hormonale stoornis zoals hyperthyreoïdie worden beschuldigd van de overmatige verzorging. Hier de katten proberen te compenseren door voortdurend te poetsen hun innerlijke onrust. Ook tekortkomingen en verkeerde voeding kan jeukende huid veroorzaken. De oorzaken verduidelijkt de dierenarts.

Schimmelinfectie van de huid als een oorzaak van haarverlies

Een andere veel voorkomende oorzaak van ernstige haaruitval bij katten is een besmetting van de huid schimmel die behoren noodzakelijk in veterinaire behandeling. Bij deze ziekte treedt jeuk en de vacht heeft ronde of ovale kale plekken op.

Ontstoken huid erg ongemakkelijk voor het dier, alsmede de huid schimmel kan worden overgedragen op mensen. Die ontdekte sterke veranderingen in de huid van zijn favoriet, dus het moet snel een bezoek aan een dierenarts, omdat de oorzaken heel anders en dringend behoefte aan verduidelijking kan zijn.