Haaruitval bij honden: Is de viervoeter ziek?

By | Styczeń 27, 2015

Haaruitval bij honden: Is de viervoeter ziek?

Als uw hond plotseling verliest meer huid dan normaal, kan dit haaruitval verschillende oorzaken hebben. Een paar signalen die u kunnen helpen om te onderscheiden of de haaruitval binnen het normale bereik, of zou kunnen zijn wegens ziekte.

Haarausfall beim Hund kann verschiedene Ursachen haben – Bild: Shutterstock / mariait

Wanneer en hoeveel haren een hond verliest verschilt van ras tot ras en de kweekomstandigheden. Terwijl sommige honden goed kan slechts tweemaal per jaar tijdens de rui wol, andere haar het hele jaar door. Worden toegevoegd aan de haaruitval volgende functies, moet u meestal te maken over uw hond.

Normale haaruitval bij honden

De vacht van een gezonde hond, zelfs als het net iets meer dan gewoonlijk HAART, glanzend en sterk. Er is geen kale plekken nog steeds ontstoken, rode huid. De hond schrammen en reinigt niet overdreven, is net zo levendig als gebruikelijk en toneelstukken en eet normaal.

Met regelmatig poetsen en een gezond dieet, moet u de harige probleem van uw hond in dit geval snel weer op de rails te krijgen. Wees niet bang als je niet zeker bent, maar eerder nog een keer naar de dierenarts te gaan dan een keer te weinig te verduidelijken of het verlies van de vacht van uw hond is binnen het normale bereik of morbide. Zorg ervoor dat u een dierenarts je moet raadplegen indien u een of meer van de volgende symptomen bij uw huisdier merken.

Haaruitval als een symptoom van ziekte

Als uw hond werpt plotseling meer dan normaal, en kon parasieten , een stofwisselingsstoornis of een schimmelinfectie de oorzaak zijn – alle pathologische oorzaken moeten zo snel mogelijk worden behandeld.

Laat uw huisdier liever een dierenarts onderzoeken of zijn vacht heeft veranderingen, bijvoorbeeld shaggy, dof of kijk vettig of zelfs kale plekken shows. Schalen en ontsteking moet ook symptomen die worden verduidelijkt door de dierenarts, net zoals jeuk en permanente tanden. Bovendien moeten wijzigingen in het ‚eten of slapen patronen reden om het te laten controleren de hond nogal eens.