Gingivitis in Cats: Symptomen

By | Styczeń 26, 2015

Gingivitis in Cats: Symptomen

Gingivitis bij katten is, afhankelijk van de voortgang van de ziekte, geassocieerd met verschillende symptomen. Om vroeg herkennen is belangrijk omdat de infectie moet worden behandeld door een dierenarts zo spoedig mogelijk.

Mögliches Symptom für eine Zahnfleischentzündung: Veränderungen im Fressverhalten – Bild: Shutterstock / Poprotskiy Alexey

Zelfs voordat de eerste symptomen van gingivitis bij katten, kan het zijn dat u een voorbode van de ziekte zal merken: In de tanden van uw kamer of Tijgers tandplak heeft tandsteen gevormd. Deze tandproblemen vaak de voorkeur aan een ontsteking vanzelf en moet zo vroeg mogelijk worden behandeld.

Herken de symptomen in de tijd: gingivitis bij katten

Om de eerste lichte symptomen van gingivitis te detecteren bij katten bij toeval, moet je veel geluk hebben. Het is beter als je toch regelmatig de tanden van uw huisdier om snel veranderingen opmerken: In een ontsteking van het tandvlees optreden roodheid, vooral vlak rond de tand randen rond.

Bovendien speeksel of slechte adem kan optreden. Terugkerend of bloedend tandvlees en het verlies van tanden kan ook symptomen die passen bij gevorderde ziekte.

Detecteren veranderingen in het eetgedrag

Als uw kat plotseling ziek, of anderszins eet dan normaal, moet u altijd door een dierenarts kan verduidelijken, voor de gingivitis is slechts een van de vele katten ziekten die gepaard kan gaan met deze symptomen.

In ontstoken tandvlees eet de kat plotseling niet zo goed als gewoonlijk, hoewel ze lijken honger. Ook, als deze wordt uitgevoerd in een haast om te bowlen, eet ze klein en er aarzelend. Als de keuze tussen natvoer en droogvoer, zullen ze waarschijnlijk kiezen voor het natvoer en droogvoer kan zijn, omdat het natvoer geeft haar minder pijn bij het eten. Het kan ook zijn dat uw kat vriend eet ineens een stuk sneller dan normaal om de pijn te stoppen om zo snel als mogelijk is om zich te ontdoen van.