Gingivitis bij honden: Een behandeling belangrijk

By | Styczeń 27, 2015

Gingivitis bij honden: Een behandeling belangrijk

Als de tanden van een hond niet regelmatig onderhouden wordt, dreigt gingivitis. Dit is pijnlijk voor de vier poten en kan leiden tot tandvleesontsteking, tandverlies of inflammatoire aandoeningen van andere organen. Daarom moet je niet onderschatten gingivitis op welke manier en kan absoluut verwerken.

Zahnfleischentzündung beim Hund: Eine Behandlung ist wichtig – Foto: Shutterstock / WilleeCole

Gingivitis bij honden: Oorzaken en symptomen

Een gedeeltelijke of volledige tandvleesontsteking is een veel voorkomende aandoening bij honden. De oorzaak van de meeste dier gebitsproblemen is een gebrek aan mondhygiëne. Als de tanden niet regelmatig schoongemaakt, afzettingen op de biters, wat weer een voedingsbodem voor bacteriën vormen. Een slechte voeding, bijvoorbeeld om zachte voering, kan de tandvleesaandoeningen ook aan te moedigen.

Een ontsteking van het tandvlees visueel herkenbaar aan een rood gekleurd of bloeden tandvlees. Bovendien, de betreffende hond vaak slechte adem en bedekt de tanden zichtbaar. Omdat gingivitis voor uw hond pijnlijk is, zal hij waarschijnlijk minder of voorzichtiger te eten.

Dus gingivitis bij honden behandeld

Behandeling van ontstoken tandvlees is belangrijk omdat een onbehandelde infectie kan leiden tot verlies van tanden of schade aan inwendige organen zoals het hart of de nieren. Richt uw hond naar de dierenarts noodzakelijk, als u vermoedt dat hij lijdt aan tandvleesontsteking. De dierenarts zal grondig reinigen van de tanden en het verwijderen van tandplak en tandsteen onder een korte algemene verdoving. Verdere follow-up behoren periodieke controles bij de dierenarts en de tanden van de hond grondig schoon thuis. Dit kan helpen bij tandheelkundige zorg effect tandheelkundige zorg kauwen of speciale voeding. Houd rekening met deze tips, zal uw huisdier lang kan krachtig bijten. Waar: Hoe meer tijd je investeert in de reguliere tandheelkundige zorg, hoe lager het risico op ziekte.