Gewrichtsproblemen bij honden: Om te voorkomen dat dit gebeurt

By | januari 27, 2015

Gewrichtsproblemen bij honden: Om te voorkomen dat dit gebeurt

Pijnloze kom in gevorderde leeftijd honden – die waarschijnlijk allemaal hondenbezitters willen dat hun dierbaren. Gewrichtsproblemen bij honden, echter bij ouderen en vooral grote zoogdieren met toenemende frequentie. Met deze tips kunt u in staat om gewrichtsproblemen bij honden te voorkomen.

Viel Bewegung beugt Gelenkproblemen vor — Bild: Shutterstock / dive-hive

Vermijd overgewicht

Deze tip is eigenlijk vanzelfsprekend: overgewicht is gezond voor mens noch beest, en een van de belangrijkste oorzaken van pijn in de gewrichten bij honden. Elke extra kilo’s kan de gewrichten van uw hond stam en veroorzaken ernstige problemen op oudere leeftijd, dat is waarom je zou moeten voorkomen. Als uw hond heeft al iets te veel op de ribben, help een dieet en lichaamsbeweging. Hier is het belangrijk om aandacht te besteden aan de juiste maat.

Tips voor een goed bedrag van de oefening

Kortom, oefening bevordert gezamenlijke gezondheid. Zelfs bewegingen in een matig tempo zijn de gewrichten dan permanent of abrupt stopt. Belangrijke tip: Zorg ervoor dat uw hond tijdens het stopcontact alleen een beetje opwarmen en hinterhersprintet niet meteen aan het begin van een stok of een bal.

Goede voeding voor gewrichtsproblemen bij honden

Gewrichtsproblemen bij honden kan het zijn goede voeding te voorkomen. Voedingssupplementen kan helpen om de gewrichten en botten te versterken. Dus je kunt voedingsgerelateerde klachten, de meeste al begonnen met een puppy, te voorkomen. Tip: Vraag advies aan de dierenarts, wat eten is het meest geschikt voor de behoeften van uw hond.

Preventie met zachte achtergrond

Bij het lopen van uw hond op de juiste basis. Voor harde oppervlakken zoals asfalt of steen, springt veren niet uit en druk op de gewrichten. Bos, veld of weide oppervlakken zijn niet alleen op de gewrichten, maar de meeste ook mooi. Dit geldt ook voor de slaapplaats van uw hond . Zorg ervoor dat uw Kaltschnäuzer hebben een zacht oppervlak om te slapen.