Gevaarlijke ziekte tetanus: Rocky’s Passion

By | januari 27, 2015

Gevaarlijke ziekte tetanus: Rocky’s Passion

Als je de prachtige Rocky vandaag, zou je niet geloven dat hij een paar weken geleden heeft gevochten voor zijn leven: hij was besmet met de gevaarlijke ziekte tetanus. Naar andere hondenbezitters over de ziekte op te helderen, de eigenaar heeft ons gevraagd om de geschiedenis van Rocky’s vertellen.

Tetanus is zo zeldzaam bij honden die normaal niet gevaccineerd zijn tegen het, is nog steeds voldoende geïnformeerd. De ziekte komt slechts eenmaal en te laat gedetecteerd, kan fataal zijn. In onze counselors tetanus bij honden zo leer je handige tips om het tegenovergestelde ziekte gevoelig en attent op uw favoriete opslaan van een lot als dat van Rocky te zijn.

De vier-jarige Rocky begon allemaal met een kleine, onontdekte wond in de mond, die een ernstige ziekte veroorzaakt. In een frisbee spel zijn eigenaar besefte al snel dat er iets mis was met hem, heeft hij niet de schijf te vangen en hen niet gevonden op het gazon, de hond ook tuurde. De dierenarts, maar kon niets vinden, en stuurt de twee naar huis.

Verergering van de symptomen: Geen Bailout voor Rocky?

Rocky’s toestand verslechterde daarna het verhogen: Hij leek angstig, gedesoriënteerd en spichtig, hij ook voortdurend kroop. Gealarmeerd gecontacteerd Rocky’s eigenaar vervolgens verschillende dierenklinieken en geef niet op hoop aan iemand die haar geliefde hond kon helpen vinden.

Word eindelijk gevonden, was in de nu-voorraad stijf hond die last van kortademigheid en kon niet alleen eten, uiteindelijk de diagnose tetanus – en zo begon een week lang strijd tegen de ziekte.

Behandeling Rocky’s bij de dierenarts kliniek

Behandeling met geneesmiddelen en voeding uit de spuit moeten helpen de ernstig zieke dier. Na al het slechte nieuws toen de eerste sprankje hoop: “Rocky hetzelfde voelen als vanmorgen,” schreef de eigenaar op haar website. “Met één verschil: Hij sluit zijn ogen als hij wordt gekieteld zijn oor.”

Na vele dagen in het ziekenhuis gemeld Rocky’s eigenaar niet alleen moedig donaties voor de hoge kosten, maar ook op kleine successen. Rocky was in staat om zijn hoofd te tillen een beetje hoger, kwispelend en leek een eetlust weer te hebben. Daarnaast zijn stijve achterpoten begon om iets dankzij spierverslappers te lossen.

Rocky kan naar huis gaan

Tot slot, Rocky’s conditie verbeterd zo veel dat hij in staat was om naar huis terug te keren naar zijn genezingsproces blijven in een vertrouwde omgeving was. Vanaf dit punt, zijn eigenaar meldde wekelijks op de toestand van hun hond, totdat uiteindelijk komt het verlossende bericht van de dierenarts: Alle bloedwaarden zijn in het normale bereik.

Rocky zijn oude zelf heeft nog niet, echter. Hij heeft sinds de ziekte problemen met de warme temperaturen, vertelt ons zijn eigenaar en een aantal aandoeningen van het zenuwstelsel worden ook nog steeds in acht worden genomen. Wij wensen Rocky dat hij binnenkort volledig zal worden hersteld en zijn dappere eigenaar veel succes in het helpen van andere mensen in het onderwijs over de ziekte.

Iedereen die meer wil weten over Rocky, zijn herstel en de progressie van de ziekte in tetanus te leren, te vinden op www.kaltnase.de en facebook.com/tetanusbeimhund de fraai vormgegeven pagina’s zijn eigenaar met foto’s, video’s en veel informatie.