Gecastreerde kat: Voordelen en nadelen

By | Styczeń 26, 2015

Gecastreerde kat: Voordelen en nadelen

Een kat gecastreerd laten nu een routine procedure die nuttig niet alleen voor buiten katten, maar ook voor vele indoor katten. Maar wat zijn de voor- en nadelen verbonden aan de operatie te gaan?

Katze kastrieren: Ein Vorteil ist die bessere Verträglichkeit mit Artgenossen — Bild: Shutterstock / ruzanna

Een van de belangrijkste voordelen die suggereren om een ​​kat, haar dus aanzienlijk hogere levensverwachting castreren. Hoewel het alleen tussen 6 tot 12 jaar in intacte katten, steriele katten vaak oud 18 tot 20 jaar. Er zijn verschillende redenen voor:

Voordelen van castratie katten: Minder gevaren in het dagelijks leven

De reden voor het toegenomen risico voor de gezondheid potente katten is deels te wijten aan hun neiging om af te dwalen. Op hun dag-lange tochten ze soms worden blootgesteld aan het risico van letsel door turf oorlogen en drukke wegen. Zij kunnen ook worden geïnfecteerd (FeLV) en katten AIDS (FIV) gemakkelijker andere katten met aandoeningen als feline leukemie. Gecastreerde katten zijn huiselijk, rustig, blijven dichter bij huis en hebben minder kans op agressie naar andere katten.

Met de castratie van zijn kat voorkomt ook dat ze ongecontroleerd uitgedragen tijdens hun vrije doorgang. Dit kan een probleem snel, omdat katten direct meermaals paren per jaar. Maar niet alleen Freigängern castratie zinvol. Indoor katten hebben zonder hun reproductieve instinct niet alleen een artgerechteres leven, maar tonen ook minder onaangenaam gedrag, zoals het markeren met urine of luide miauwen.

Nadelen van castratie katten: veranderingen in de hormonale

Echter, sommige nadelen ontstaan ​​wanneer men wil zijn kat castreren. Zo vrezen sommige katteneigenaren als de unieke risico’s van de anesthesie tijdens de operatie. Sinds de castratie van een kat, maar is een routine procedure vandaag en de meeste veterinaire klinieken zijn uitgerust met moderne faciliteiten, dit risico is extreem laag.

Een van de meest bekende gevolgen van castratie is waarschijnlijk de neiging tot overgewicht katten, die kan worden geassocieerd met hormonale veranderingen. Aangezien de dieren niet distribueren meer geslachtshormonen, verhoogt ook de eetlust, terwijl tegelijkertijd ze de neiging minder te bewegen.

Om een ​​oogje te houden op het dieet van zijn kantoor Tigers, dus is het raadzaam voor de eigenaar om eventuele nadelen risico voor de gezondheid van zijn kat vriend. Hetzelfde geldt voor het verhoogde risico van urine steenvorming. Wie wil zijn kat over te lijden van hen, te beschermen moet haar een evenwichtige en gezonde voeding mogelijk te maken. Een dierenarts kan u specifiek advies.