Geannuleerd klauw bij de hond: Wat u kunt doen

By | Styczeń 27, 2015

Geannuleerd klauw bij de hond: Wat u kunt doen

Een gebroken klauw naar de hond voldoet aan bijna elke viervoeter weer: Hier vertellen we hoe de zorg voor de poten letsel om infecties te voorkomen en te versnellen wondgenezing.

Eine abgebrochene Kralle ist für den Hund sehr unangenehm – Bild: Shutterstock / kridsada tipchot

Om het risico van een gebroken klauw zo veel mogelijk te voorkomen, moet u regelmatig knippen van de nagels van uw hond en wandelen met haar hond voor een wandeling en asfalt tracks om de klauwen van de vereiste slijtage geven. Meestal breken en breken ze met name als ze te lang zijn.

Afgebroken Claw: Hoe het gebeurde

Honden klauwen die te lang zijn of zijn gegroeid, zodat het niet de grond raken tijdens het hardlopen, kunnen gemakkelijk breken of scheuren. Dit is zeer ongemakkelijk voor de hond en kan niet bloeden alleen sterk, maar wel de viervoeters meestal erg pijnlijk. Hoe kun je hem helpen.

Eerste hulp voor klauw verwondingen

Verken de gewonde gebied in eerste instantie op de voet. Hangt af van de gebroken of gescheurde stuk klauw nog los af, moet u het voorzichtig verwijderen om verder te voorkomen dat kraken en het risico van infectie. Thuis kunt u vervolgens ontsmet de poot of baden in jodium oplossing. Een beetje jodium zalf voorkomt dat bacteriën in de wond.

Na deze eerste behandeling, kunt u vervolgens een dressing moet elke 24 uur worden vervangen. In geval van regen, wind en weer kunt u een latex handschoen of een plastic zak over de dressing te slepen, zodat hij niet nat wordt.

Met een gebroken poot naar de dierenarts?

In ieder geval moet u een ziet dierenarts bezoek toen nog een stuk van gebroken klauw op het getroffen gebied is afhankelijk en kan niet verwijderd worden, want dan is er een hoog risico op infectie.

Als de hond is lame, zichtbaar pijn, of pijnlijke ontstoken, moet u ook een dierenarts te raadplegen. Zoals altijd, zou je beter een keer te vaak dan een keer te weinig naar de dierenarts en bel hem door onzekerheden op – hij zal u vertellen of u zou moeten komen, of kan nemen aan de hand van de initiële behandeling zonder zorgen zelf.