Gastritis bij katten: Oorzaken en symptomen

By | Styczeń 26, 2015

Gastritis bij katten: Oorzaken en symptomen

In een gastritis bij katten is een ontsteking van de maag. De oorzaken variëren van voedselintoleranties tot nierproblemen. De ziekte manifesteert zich door symptomen zoals braken.

Ursache für Gastritis bei Katzen: Unverdauliches geschluckt? – Bild: Shutterstock / Lubava

Bij katten overgeven , komen hiervoor één van de symptomen van ontsteking van het maagslijmvlies. Dierenartsen spreken ook van een gastritis bij katten. Er is overmatige productie van maagzuur, waarbij de slijmvliezen geïrriteerd en kunnen ontbranden in de sequentie. In sommige gevallen kunt u zelfs bloed of slijm in de braaksel te ontdekken.

Herken de symptomen: Bij de dierenarts?

Verdere symptomen soms kunnen worden waargenomen bijzonder onderscheidend slaperigheid en verlies van eetlust. Als u vindt dat uw hond reageert op de bovenbuik is zeer gevoelig voor druk, moet u onmiddellijk zien een dierenarts om de kat te behandelen gastritis kan.

Oorzaak van gastritis bij katten

Wat is de oorzaak van gastritis uw kat vriend, niet eenduidig ​​kan worden vastgesteld zonder een onderzoek in de diergeneeskunde. Vaak kattenvoer bevat ingrediënten waar het dier allergisch. Het kan ook zijn dat uw huiskat iets onverteerbaar heeft ingeslikt, als de Pica het geval is.

Echter, kunnen ernstige onderliggende ziekten de oorzaak van gastritis bij katten zijn. Bepaalde vormen van nierziekte kan stimuleren verhoogde productie van maagzuur, en ook tumoren die komen als elicitoren. Maagzweren zijn meestal ook verantwoordelijk voor de pijn in de bovenbuik en verlies van eetlust. In dit geval is de kans op genezing zijn slechter dan een voedselallergie . Aarzel niet om voor een snelle behandeling zo te lang met een bezoek aan de dierenarts.