Franse Bulldog: veel voorkomende ziekten

By | Styczeń 27, 2015

Franse Bulldog: veel voorkomende ziekten

De Franse Bulldog is een zeer populair ras. Er zijn een aantal ziekten die typisch kleine honden. Die ze zijn en wat te zoeken, klik hier.

Einige Krankheiten treten besonders häufig bei Französischen Bulldoggen auf – Shutterstock / Kitch Bain

Vrolijk en vriendelijk – zodat we weten dat de Franse Bulldog . Echter, de liefdevolle familie honden hebben vaak last van typische ziekten die als gevolg van hun fokkerij en een aantal speciale functies zijn. Haar ogen zeer kwetsbaar, bijvoorbeeld – een conjunctivitis is dus heel gewoon. Klassiek, dit wordt veroorzaakt door tocht of een vreemd voorwerp in het oog.

Deze aandoeningen komen vaak

Een andere risicofactor is de huidplooien rond de ogen. De Franse Bulldog neigt namelijk hier om infecties. Houd de plooien zo droog en schoon, dus kan niet vormen een ontsteking.

De viervoeters hebben vaak problemen met het reguleren van hun lichaamstemperatuur. Dit is zowel ademhalingsproblemen vanwege hun platte gezicht en in haar dunne jas gerechtvaardigd. Vooral in de zomer, dus de neiging de Franse Bulldog aan een zonnesteek. Let goed op tekenen van oververhitting: De symptomen kunnen sterk hijgen, overmatige speekselvloed of zelfs een blauwe tong – in dit geval, bedreigende acute ademnood. Koel de hond zeer slecht met handdoeken.

Franse Bulldog: Problemen veroorzaakt door de fokkerij

Door het fokken van een aantal problemen kunnen ontstaan ​​bij de Bulldog. De brachycephaly over een aangeboren misvorming van de schedel, waarin de kop is veel korter en heeft een zeer ronde. Deze ziekte maakt de verkorte bovenste luchtwegen voor nog meer ademhalingsproblemen. Vaak is een Franse Bulldog wordt bediend met brachycephaly, om hun na de operatie voor de ademhaling te vergemakkelijken.