Fracturen bij katten te herkennen: symptomen

By | Styczeń 26, 2015

Fracturen bij katten te herkennen: symptomen

Fracturen bij katten kan heel snel te herkennen omdat de symptomen zijn opvallend: houding en beweging van Samtpfote duidelijk afwijken van de normale toestand.

Knochenbrüche bei Katzen sind immer ein Fall für den Tierarzt – Bild: Shutterstock / Kachalkina Veronika

Hoewel fracturen bij katten heel verschillend van aard en kunnen op verschillende ledematen, de symptomen liggen allemaal erg op elkaar: elke breuk wordt meestal geassocieerd met ernstige pijn voor uw hond. Daarom zal hij proberen om het gewonde lichaamsdeel te verlichten – en besef je heel snel.

Onnatuurlijke: houding en beweging

Normaal gesproken is onze fluwelen poten bewegen heel soepel en behendig. Fracturen bij katten veroorzaken hun elegantie van het tegendeel verkeerd: je lame en sleep een van de benen na afloop. Wordt als Kippfenstersyndrom de heup gebroken, het gebeurt zelfs dat katten draai beide achterbenen.

Omdat katten onnodige beweging vanwege de pijn mogelijk, moet je kijken naar andere symptomen. Zelfs in rust, dan kunt u fracturen bij katten zien. De houding is niet zo ontspannen als gewoonlijk. Een gebroken been is ofwel onnatuurlijk aangetrokken dicht bij het lichaam of opvallend opgelucht bijvoorbeeld in de rechte zithouding. Zorg er ook voor dat het getroffen deel van het lichaam zwelt.

Fracturen bij katten: Snel naar de dierenarts

Herkent u deze symptomen heeft, moet u eerst houd kalm en alles voor te bereiden voor een bezoek aan de dierenarts. Niet krampachtig vast te pakken voor de gewonde huisdier, kon je hem veroorzaken meer pijn dan heeft al te lijden. Bereid alles en insluiten uw favoriete gewond kort voor vertrek zo comfortabel mogelijk in de transportkist . Dit moet voldoende ruimte zijn om de gebroken ledematen kan verlichten.

Vergeet niet dat fracturen genezen bij katten zelden op zichzelf en zonder blijvende schade. Een behandeling van de schade door een dierenarts is essentieel.