FIP bij katten: symptomen

By | Styczeń 26, 2015

FIP bij katten: symptomen

FIP bij katten genaamd de Feline infectieuze peritonitis. Het is een besmettelijke peritonitis, die wordt veroorzaakt door een virale infectie en dodelijk algemeen.

FIP bei Katzen äußert sich durch Symptome wie Fieber, Appetitmangel und Atemnot – Bild: Shutterstock / Khakimullin Aleksandr

De Feline infectieuze peritonitis, ook bekend als FIP in katten wordt overgedragen door coronavirus infectieziekte die alleen katten beïnvloedt. FIP bij katten komt wereldwijd voor en wordt door contact met andere katten of objecten, zoals schalen of kattenbakken verzonden. Daarom worden vaak gevangenen vrij beïnvloed. De ernstige ziekte die de buik- en pleura aanvalt en eindigt bijna altijd dodelijk. De uiterlijke symptomen beginnen meestal met koorts, ernstig verlies van gewicht en kortademigheid.

FIP in katten: Verschillende vormen van de ziekte

De infectie kan plaatsvinden in een „natte” en „droge” vorm. In de natte vorm wordt uitgedrukt FIP ​​bij katten door vochtophoping in de buik en borstkas holtes. De delen van de betrokken instantie om de insluitsels nemen in omvang. Kan het specificeren dierenarts deze symptomen via een punctie – het verwijderen van vloeistof van binnen het lichaam. Luchtvochtigheid FIP bij katten gediagnosticeerd met het vinden van een geelachtig, viskeuze, vezelig vloeistof in de lichaamsholten.

De droge vorm van FIP in katten geproduceerd nodulaire veranderingen in de organen van de buikholte. De vloeibare afzettingen externe symptomen als toename in grootte ontbreekt, zodat dit blijk van FIP is moeilijker te diagnosticeren.

Symptomen van FIP bij katten

Begin FIP katten vertonen vaak weinig specifieke symptomen, omdat de ziekte begint met een slechte eetlust, tegenzin om te bewegen, en koorts . De koorts keert opnieuw en opnieuw en lijkt resistent tegen behandeling met geneesmiddelen. In natte FIP treedt uiteindelijk naar de toename in grootte van de buik en borst van de kat, terwijl het dier sterk wordt uitgehongerd tegelijkertijd. In de droge vorm kan optreden afhankelijk van de aangetaste organen symptomen zoals geelzucht, bloedarmoede, nystagmus, verlamming en desoriëntatie door de vorming van tumoren in het oog, lever of milt.