Fibrosarcoma: Wanneer zaaien een kat is gevaarlijk

By | Styczeń 26, 2015

Fibrosarcoma: Wanneer zaaien een kat is gevaarlijk

Fibrosarcoom een bijwerking van vaccinatie van katten. Het doet zich hier slechts zeer zelden. Studies spreken van een waarschijnlijkheid van tussen 1: 3000 en 1: 10.000. Indien deze complicatie optreedt, is bijna altijd fataal. Daarom is het belangrijk dat u te weten komen over het.

Fibrosarkom: Wenn das Impfen einer Katze gefährlich wird  – Foto: Shutterstock / Wojciech Wandzel

Wat is precies een fibrosarcoma?

Als een huid tumor fibrosarcoma bij katten gebeurt echter vaker. Vooral oudere katten last van hen. Wetenschappers hebben de vorm van een fibrosarcoom begin jaren 1990 voor het eerst ook bepaalde vaccinaties in combinatie. Verdachte richt zich vooral op vaccinaties tegen hondsdolheid en katachtige leukemie. Verantwoordelijk waren bepaalde excipiënten in geïnactiveerde vaccins die een gevaarlijke ontsteking op de injectieplaats, die uiteindelijk leidt tot de vorming van een fibrosarcoom kan veroorzaken. Hierdoor zich eerst als een kleine bobbel onder de huid merkbaar en neemt toe met de tijd. Hoewel operatief kan worden verwijderd, maar of deze invasieve procedure raadzaam nodig individueel worden aangepakt. Zelfs na het verwijderen van een fibrosarcoma deze kanker ziekte is meestal fataal.

Zonder daarbij het zaaien

Hoewel de kans dat dit risico is zeer laag is, worden meer en meer stemmen worden gehoord, dat een uitbreiding van Impfintervalle bij katten vereisen. Normaal gesproken wordt een refresh van de belangrijkste vaccinaties zoals kattenziekte en hondsdolheid en -schnupfen uitgevoerd één keer per jaar. Sommige artsen zien dit als een onnodige belasting van het immuunsysteem en advies – ook met betrekking tot het risico van fibrosarcoma – een tweejaarlijkse opfriscursus. Er zijn nu ook in Duitsland een aantal vaccins te houden voor zo lang. Het risico van fibrosarcoma is geen reden om de belangrijke vaccinaties afzien van uw kat – vooral als uw kat vriend is een outdoor kat die veel rond krijgt. Praat met uw dierenarts over de mogelijke risico’s van vaccineren en je zal een oplossing met zekerheid te vinden.