Exchange onzuiverheid bij katten: spanning als een oorzaak

By | Styczeń 26, 2015

Exchange onzuiverheid bij katten: spanning als een oorzaak

Uw kat zal niet stoppen met denken over zwerfvuil en de dierenarts kon geen gezondheidsrisico Bepaal oorzaak hiervan? Dan moet u overwegen uw budget voor mogelijke stressfactoren die meer kan doen om uw Stubentiger maken dan je denkt.

Stress kann bei Katzen zu plötzlicher Stubenunreinheit führen – Bild: Shutterstock / Ivan1981Roo

Een nieuw familielid, een verhuizing of een probleem in het verleden: De oorzaken van stress zijn zeer divers in katten en kan zich uiten door middel van verschillende waarschuwingssignalen. Het duidelijkste van deze is als de kat plotseling stopt op zwerfafval gaat. Enkele mogelijke redenen hiervoor, hebben we hieronder opgesteld:

Typische stressfactoren voor katten

Als de kat niet meer rechtstreeks naar grote veranderingen in de familie of de behuizing situatie strooisel, de oorzaak van het probleem duidelijk zichtbaar. Verhuizingen en familie groei, nieuwe katten in huis, of het verlies van een partner van de meest voorkomende stressoren voor katten. Daarnaast zijn er katten die een angststoornis en voortdurend onder stress van een jonge leeftijd, bijvoorbeeld omdat ze worden beschouwd als geleverd kitten te vroeg waren.

Zelfs kleine veranderingen kunnen benadrukken

Soms is het ook erg klein, mensen onbegrijpelijke dingen die onze gevoelige Stubentiger brengen plotseling niet meteen zindelijk zijn voor ons. Zelfs kleine renovaties, nieuwe of verplaatst meubels en andere veranderingen van de woonkamer zijn een aantal katten zo weinig ongemakkelijk dat ze de neiging plotseling om gedrag te protesteren. Anderen zijn zeer gevoelig voor het toen nieuwe mensen ingeschakeld in en uit het appartement, bijvoorbeeld in een nieuw partnerschap aan de eigenaar. Ook een nieuw nestje kan ervoor zorgen dat de katten van de stress niet zindelijk zijn.

Hulp van een psycholoog katten?

Zo niet, dan zie je dierenarts of een oorzaak, laat staan ​​een oplossing voor het afvalprobleem, kunt u verschillende maatregelen proberen. U kunt een psycholoog of katten homeopaten te raadplegen, of in overleg met uw dierenarts Bach bloemen of sprays toegediend met gesimuleerde endorfines. Het allerbelangrijkste is dat je, ook al is het moeilijk om kalm te blijven en besteden veel aandacht aan uw kat gestresst. Uitbrander is taboe, omdat het verergert zowel de stress en de gevolgen ervan!