Epistaxis bij honden: EHBO

By | Styczeń 27, 2015

Epistaxis bij honden: EHBO

Epistaxis bij honden kan verschillende oorzaken hebben. Wat eerste hulp je kunt veroorloven, en wanneer je moet liever met uw hond naar de dierenarts, klik hier.

Wenn Ihr Hund Nasenbluten hat, sollten Sie schnell reagieren – Bild: Shutterstock / DVine Photography

Als je epistaxis bij honden te vinden, moet je proberen om zelfs de eerste kalm te houden – Paniek helpt je niet of je huisdier kan ziek zijn. De volgende stap zou zijn om erachter te komen van waaruit naar voren komt het bloeden neusgat. Dep zachtjes aan beide neusgaten individueel met een schone doek. Als u hebt vastgesteld of het bloed komt uit een van de gaten of uit de neus zelf, kunt u zorgvuldig eerste hulp veroorloven.

Epistaxis bij honden: Koelen met ijs

Een nuttige maatregel wordt meestal koelen met een natte doek of ice-pack. Dit is echter, moet je het wikkelen in een handdoek of iets dergelijks, dus het is niet te koud voor de neus van uw favoriet. Probeer het op uw hond zo rustig mogelijk en in de koelkast voorzichtig de bovenkant van zijn neus te houden. Als een externe verwondingen te zien, kunt u een kompres of een schone doek te zetten naar het getroffen gebied om het bloeden te stoppen. De epistaxis bij honden moeten snel beter worden. Zo niet, per se raadpleeg de dierenarts.

Eerste hulp: Deze maatregelen helpen

Echter, vergeet niet dat een bloedneus symptoom kan zijn voor een verscheidenheid van ziekten. Triggers kunnen een tumor zelfs over vergiftigen of op zijn slechtst. Maar nog meer onschuldige oorzaken, zoals tijdelijk verminderde bloedstolling of geweld kan worden opgelegd.

Als het bloeden volharden in uw hond, uw hond steeds vaker voorkomen of bovendien gedragen zich zeer apathisch, moet je het voor de zekerheid laten controleren door een arts.