Epilepsie bij Katten: Symptomen van kattenkrabziekte

By | Styczeń 26, 2015

Epilepsie bij Katten: Symptomen van kattenkrabziekte

Epilepsie waarbij kat is een kat ziekte waarbij de functies van de zenuwbanen van de hersenen tijdelijk verstoord. Dit resulteert in toevallen en stuiptrekkingen, die na een paar seconden of minuten terug over, maar kunnen terugkeren.

Epilepsie bei Katzen: Nach abklingen der Symptome ist die Katze geschwächt — Bild: Shutterstock / OLOS

Epilepsie bij katten zorgt ervoor dat het dier tijdelijk geen controle over afzonderlijke lichaamsdelen of het hele lichaam. Een primaire epilepsie is een chronische ziekte die dodelijk, waarin geen externe omstandigheden of andere onderliggende ziekten veroorzaken epileptische aanvallen.

Epilepsie kan echter ook worden veroorzaakt door een specifieke oorzaak (bijvoorbeeld vergiftiging) die moet worden behandeld door een dierenarts, zodat de symptomen verdwijnen. In dit geval wordt een secundaire epilepsie.

Epilepsie bij Katten: De symptomen van de ziekte

Voordat de kat heeft een epileptische aanval, kan het zijn dat u een aantal anomalieën in hun gedrag zullen opmerken. Het kan zijn dat het om rusteloos of kruipt. Als er aan te vallen, crashen poten van het dier uitgerekt uit de hand, is het onbewuste, waardoor krampachtige, onwillekeurige bewegingen.

Maak veel dieren tijdens de inbeslagname lopende bewegingen met de poten, kwijlen en zich te vestigen ontlasting of urine. Na niet meer dan één tot twee minuten van de inbeslagneming is meestal voorbij is, zal het langer duren, moet een dierenarts worden genoemd, omdat de hersenen permanent beschadigd kan worden in dit geval. Hetzelfde geldt voor aanvallen, die elkaar opvolgen op opeenvolgende tijdstippen.

Als de aanval over, de kat is uitgeput en soms apathisch. Zoek met haar dierenarts en beschrijf hem wat je hebt waargenomen. U kunt de aanval filmen ook, zodat de arts de symptomen beter kan beoordelen. Hij legt nu de oorzaken en het ontwikkelen van een behandelplan om uw kat te helpen.