Epilepsie bij honden: Oorzaken en symptomen

By | Styczeń 27, 2015

Epilepsie bij honden: Oorzaken en symptomen

Epilepsie bij honden is een ziekte van het centrale zenuwstelsel, waarin er tijdelijke verstoring van de normale hersenfunctie aanvallen. Hieronder beschrijven we mogelijke oorzaken en symptomen van de ziekte.

Epilepsie bei Hunden: Die Symptome treten bei bestimmten Rassen häufiger auf — Bild: Shutterstock / Malija

Ongeveer 1-2% van de honden worden beïnvloed door epilepsie. De ziekte manifesteert zich door aanvallen die worden veroorzaakt door buitensporig zenuwcellen in de hersenen. Er zijn de primaire en secundaire epilepsie.

Primaire en secundaire epilepsie bij honden: Oorzaken

De primaire epilepsie is vooral vaak voor bij rassen zoals Golden Retrievers , Cocker Spaniel , Duitse Herder , Collie , Beagle , Boxer , Vizsla , of Labrador Retriever op. Het is erfelijk. De oorzaak van de aanvallen is dit soort van epilepsie bij honden in de snelle en zeer prikkelbare zenuwcellen van de hersenen.

De secundaire epilepsie niet erfelijk maar veroorzaakt door andere factoren zoals vergiftiging, lever-, nier- of hersenaandoeningen. Daarnaast kunnen de aanvallen worden geactiveerd wanneer het zout of waterbalans van de hond zijn zeer ongeorganiseerd.

Leer de symptomen van epilepsie

Voordat een epileptische aanval onrust en angst kan optreden bij honden. Sommige dieren zijn bijzonder aanhankelijk. In een aanval van de hond valt op zijn kant. Ernstige spierkrampen voorkomen als symptomen, zijn de ogen van het dier gedraaid, gestrekte benen stijf van het en maakt roeibewegingen mee.

Sommige honden kwijlen tijdens een aanval sterk, genieten in of af te wikkelen ontlasting. De viervoetige vrienden zijn tijdens een aanval niet bewust en niet reageren op spraak. De aanvallen, die zich manifesteert door epilepsie kan ook anders lopen, en kan enkele minuten duren.

Zelfs partiële aanvallen, waarin slechts enkele spier gebieden van de hond worden beïnvloed, optreden. De behandeling van een hond met epilepsie moeten zeker een dierenarts, zelfs als u misschien niet eens het te maken in de tijd tijdens de aanval in de praktijk. Het kan ook bepalen de oorzaken.