EHBO in shock: Tips voor de hond

By | Styczeń 27, 2015

EHBO in shock: Tips voor de hond

Als uw hond is in shock, is snelle actie vereist. Voordat je hem naar de dierenarts, moet u ervoor zorgen om eerste hulp. Deze maatregelen kunnen helpen in geval van nood.

Wenn Ihr Hund einen Schock hat, ist schnelles Handeln gefragt – Bild: Shutterstock / Igor Normann

Een schok kan veroorzaken zijn cardiovasculaire systeem of, bijvoorbeeld, een vergiftiging zijn te wijten. In ieder geval, de hond moet snel eerste hulp. De belangrijkste stap is het dier onmiddellijk opzij – bij voorkeur op een deken warm te houden. Hoofd en de wervelkolom moet in een rechte lijn.

EHBO voor honden: Dit is belangrijk

Plaats een kussen of iets dergelijks onder de achterste helft van het lichaam, zodat het licht wordt verhoogd. Zorg ervoor dat de nek van de hond wordt uitgerekt tot zijn ademhaling niet wordt belemmerd. Open eventueel de vangst van de viervoeter, als hij niet genoeg lucht krijgt. Aangezien dieren die lijden aan shock, zijn vaak koel, je moet aandacht besteden aan de lichaamstemperatuur. Een warme kruik of een Körnerkissen kan hier helpen. Plaats het zelf uit de buik van het beest.

In geval van shock snel naar de dierenarts

Als de hond bij bewustzijn is, laat hem wat water te drinken. Dehydrogenerings- zou alleen maar verzwakken verder. Als hij zichtbaar bloeden, proberen te stoppen met het gebruik van een steriel kompres. Je moet het dier, maar brengen in ieder geval zo snel mogelijk naar de dierenarts zodra je deze eerste hulp maatregelen toe te passen.