Eerste hulp voor katten: CPR

By | Styczeń 26, 2015

Eerste hulp voor katten: CPR

CPR kunnen katten leven redden. Daarom moet jij de basisregels van hoe om te gaan met een onbewuste en uw kat vriend kan helpen in geval van nood.

Erste Hilfe bei Katzen: Wiederbelebungsmaßnahmen – Foto: Shutterstock / Okssi

Controleer de vitale functies van de kat

Voordat u CPR begint duidelijk te maken of het onbewuste Samtpfote het daadwerkelijk nodig heeft. Praat met de kat en zorg ervoor dat de vraag of ze reageren. Controleer dan de ademhaling van het dier: Verhoogt en verlaagt de borst regelmatig? Aan de pols van een kat te voelen, je hand op de binnenkant van de dij. De hartslag kun je het aanraakt in de ellebogen aan de borst. Open vervolgens een oog van de kat en schijnen met een zaklamp in het. Trekt samen de leerling? Als je noch een pupil reflex, zelfs de ademhaling van het dier kan vinden, de kat is al dood. Als de ogen van de kat nog, je onmiddellijk beginnen met de reanimatie.

Belangrijke reanimatie

De maatregelen voor eerste hulp te doen herleven aangepakt bij katten na de ABC-regeling. Een voor de ademhalingswegen: Open de bek van het beest, trek de tong en verwijder vreemde voorwerpen of braaksel. Hieruit volgt B voor ventilatie. Tong van de kat blijft vooruit. Sluit de bek van het beest en strek de nek. Ventileren van het dier door zijn neus om de drie seconden. De borst moet stijgen, maar moet te veel bobbel niet.

Hebt u ervoor gezorgd dat het hart van de kat niet te verslaan, te beginnen met hartmassage (C voor de circulatie). Leg een opgevouwen handdoek onder de rug van het dier, plaats uw linkerhand plat op de borst drukt u met twee vingers van de rechterhand van vijf tot tien keer snel naar uw platte linkerhand. Ventileren van het dier vervolgens opnieuw en controleer dan opnieuw de hartslag.