Dus een hapje wond bij katten behandeld

By | januari 26, 2015

Dus een hapje wond bij katten behandeld

Hoe maak je een hapje wond bij katten ziet, dan beslissen welke mate heeft de schade te behandelen. Beweeg je lesioned Stubentiger zo snel mogelijk naar een dierenarts die de wond reinigt en vervolgens zorgt voor een nauwkeurige diagnose.

Beim Tierarzt wird die Bisswunde zunächst genau untersucht – Bild: Shutterstock / Photographee.eu

Allereerst onderzocht de dierenarts , hoe diep en hoe moeilijk het is om de kleine pech bijten. Is het slechts oppervlakkig, of spieren, pezen, botten, organen, of zelfs pijn? Als de wond is vuil of besmet? Al deze factoren zijn zeer belangrijk dat een wond optimaal kan worden geleverd zonder dat de schade trekt late gevolgen.

Behandeling van milde bijtwond

Is erg goed als je de dierenarts zodra bezocht hebben mogelijk, omdat de kans dat de wond al ontstoken, is relatief klein. Om te kunnen blijven is er geen ontsteking, veterinair onderzocht nu ogenschijnlijk kleine verwondingen, of ze zijn nog niet dieper dan gedacht – omdat dat gevaarlijk zou zijn.

Na onderzoek van de veterinaire reinigt lichte verwondingen grondig en zorgvuldig om te ontsmetten – dit is zeer belangrijk, zodat van kleine verwondingen zijn niet ernstig ontsteking of ziekte. Als de wond is niet diep, zelfgenezende krachten van de kat de rest doen en na een paar dagen kan worden gezien van de wond meestal niets meer.

Voor meer ernstige verwondingen

Dieper wonden moeten worden gestikt en zeer ernstige gevallen kan het ook zijn dat uw huiskat operatie nodig. Een paar dagen toegediend antibioticum helpt om bacteriën te bestrijden en voorkomen van ontstekingen. In gevallen van ernstige ontsteking mogelijk abcessen moet worden verwijderd, kan anders bloedvergiftiging veroorzaken.