Dus cataract behandeld bij honden

By | Styczeń 27, 2015

Dus cataract behandeld bij honden

Zoals cataract bij honden behandeld afhankelijk van de oorzaak van de ziekte. Ten eerste is de dierenarts proberen te vinden en stel vervolgens een cursus van behandeling voor uw zieke hond.

Grauer Star beim Hund ist in manchen Fällen operativ behandelbar – Bild: Shutterstock / XiXinXing

Cataract wordt geassocieerd met symptomen, die helaas niet met medicijnen worden behandeld: Een geleidelijke vertroebeling van de ooglens verslechterd zicht van de hond. Als de oogziekte niet veroorzaakt door een andere ziekte, mogelijk door een operatie kan het zicht van de viervoeter weer te verbeteren.

Chirurgische behandeling van staar

Voordat de specialist voert een operatie aan de hond oog moet zijn enkele vooronderzoeken aangeven of de procedure is veelbelovend, en indien de algemene conditie van de hond is goed genoeg voor anesthesie. Kiest hij de arts voor behandeling, terwijl de vertroebelde lens is verwijderd en vervangen door een kunstlens.

Na de operatie moet de patiënt een paar weken een liefdevolle en professionele zorg door de eigenaren als behandeling met geneesmiddelen. Afhankelijk van hoe geavanceerd de ziekte al kan weer beter gezichtsvermogen of hoogstens heel opnieuw geproduceerd.

Behandel staar als gevolg van ziekte

Als de lens ondoorzichtigheid bij honden is ontstaan ​​door een andere onderliggende ziekte, moet eerst worden gevonden en behandeld. Vaak medicijn worden gebruikt, bijvoorbeeld in diabetes , dus de bijwerkingen van de ziekte niet verergeren.

Zijn extra ontsteking of letsel plaatsgevonden op het oog, ook moeten worden behandeld en verzorgd.