Doet mijn kat vlooien? Herken de symptomen

By | Styczeń 26, 2015

Doet mijn kat vlooien? Herken de symptomen

Weet niet hoe om te vertellen als uw kat vlooien heeft? Een kort overzicht van mogelijke symptomen om u te helpen.

Flöhe bei Katzen sind an Symptomen wie Juckreiz zu erkennen — Bild: Shutterstock / Andreas Nilsson

Vooral als uw kat is free-roaming, moet u regelmatig worden gecontroleerd op kleine parasieten. Dat een kat vlooien heeft, gaat u akkoord met symptomen zoals jeuk en allergische reacties.

Symptomen: Als een kat heeft vlooien

Bijna elke vijfde kaart heeft kleine Roommate zoals vlooien of oormijt . De kleine parasieten , maar zijn niet altijd makkelijk te herkennen. Symptomen die een kat heeft vlooien, zijn voortdurend krabben of jeuk. Dit probleem wordt veroorzaakt door de beet van vlooien.

Afhankelijk van de ernst van de besmetting en de symptomen kat kan zeer verschillend. Sommige katten reageren zeer sterk aan vlooienbesmetting: dan komen opvallende roodheid van de huid symptomen toegevoegd – door veelvuldige krabben open de bijtwonden van parasieten, bacteriën in het toestel en als irritatie ontstaat.

Als de jeuk niet wilde stoppen, kan de zwelling te zien en de huid verandert aanzienlijk, de kat heeft mogelijk ook onder een vlooienspeeksel allergie. Ook haaruitval is een teken van allergische reactie op het ongedierte. Vooral jonge katten kunnen ook een veel gewicht te verliezen in een zware besmetting en bloedarmoede.

Hoe kun je vlooienbesmetting zonder symptomen vertellen?

Het is echter vaak het geval dat geen symptomen zichtbaar. Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat uw kat vlooien heeft, moet je ze toch regelmatig met een vlooienkam onderzoeken. Want: Allereerst katten en vaak zwerven buiten kan worden snel besmet met vlooien.

Gebruik de speciale kam rijden meerdere malen door de vacht van uw kat. Hem vervolgens knock-out die u op een vochtige witte doek. Een vlooienbesmetting, erkent u roestvrij brouwsel punten op het doek – dat zijn de afscheidingen van de kleine parasieten.