Dieren helpen dieren: Als de hond en kat doneren bloed

By | Styczeń 27, 2015

Dieren helpen dieren: Als de hond en kat doneren bloed

Honden en katten kunnen het bloed te doneren aan haar soortgenoten te redden in geval van nood het leven met een transfusie. Het idee dat dieren kunnen helpen andere dieren op deze manier, in het midden van de jaren 1990 kwam uit de VS naar Duitsland.

Auch Hunde und Katzen können Blut spenden — Bild: Shutterstock / Ilike

De eerste bloedbank voor honden met een donor-index werd in 1996 aan de Vrije Universiteit van Berlijn, meldde de „Berliner Morgenpost” over de relatief onbekende in Duitsland hulpverlening voor honden en katten. Ondertussen is het aantal publieke en private instellingen waarin honden en katten bloeddonaties toeneemt. Hoewel in eerste instantie vooral honden vertegenwoordigd in de donor vel, komen meer en meer katten nu toegevoegd: „Elk jaar hebben we hebben we ongeveer 300 bloedmonsters bij honden en 80 katten,” zegt professor Barbara Kohn van de Vrije Universiteit van Berlijn aan het dagblad.

Bloeddonatie: Hoe kunnen katten en honden te helpen hun medemensen

Zijn hond of kat die betrokken zijn bij een ongeval of rode bloedcellen vernietigd door hen als gevolg van een ziekte, huisdieren dringend een bloedtransfusie. Omdat synthetische bloeddonaties zijn momenteel niet beschikbaar, zijn dierenklinieken en huisartsen rekenen op bloeddonaties van andere huisdieren. Als u wilt helpen met uw hond of kat andere dieren, moeten een aantal voorwaarden worden voldaan. Honden moeten niet worden, bijvoorbeeld, ouder dan 10 jaar oud zijn en minstens 20 kilo. Een bloedmonster mag niet meer dan vier keer per jaar. Katten kunnen echter slechts tweemaal per jaar om bloed te geven en moet ten minste vier kilo weegt. Gezonde Natuurlijk moeten alle dieren.

By the way, is hondenras met een transfusie is niet belangrijk. Zo, een Chihuahua in de regel, met het bloed van een Sint Bernard om gered te worden, of een Birmaan een Siamese kat doneren van bloed. In de eerste transfusie bij honden hebben zelfs niet bloedgroepen wedstrijd. Later, volgens de eigen dierenarts Kali Lazzerini beste bloedgroep DEA 1.1, meldt de „Berliner Morgenpost” op. In katten , weet de bloedgroepen niet gemakkelijk te mengen, echter. Voor bloed van honden en katten in eerste instantie enigszins bont wordt afgeschoren, het reinigen van de huid en dan ontlucht met een canule.

Degenen die willen hun huisdier als bloeddonor te registreren, past het best bij de organisatie „White Paws ‚, gevestigd in de deelstaat Saksen-Anhalt. Dit heeft een landelijke database van de donor dieren. Hoe dichter de donor netwerk, hoe groter de kans dat uw huisdier in noodgevallen snel hulp te vinden.