Diarree bij katten: Dus je kan stoppen

By | Styczeń 26, 2015

Diarree bij katten: Dus je kan stoppen

Diarree bij katten moet niet fataal zijn. Uw kat lijdt aan een milde diarree, kunt u proberen zelf de symptomen te stoppen. Als er geen verbetering, is het belangrijk om de dierenarts bijstand te overwegen.

Durchfall bei Katzen können Sie mit Schonkost und genügend Flüssigkeitszufuhr stoppen – Bild: Shutterstock / Vinogradov Illya

Het meest waarschijnlijk optreden bij katten diarree als een symptoom van een ziekte of een intolerantie. Met speciale diëten en drinken van veel vocht, kunt u proberen om de diarree te stoppen. Een wonder huis remedie voor diarree bij katten, maar er is geen. Is een bacteriële infectie van de trekker, maar de dierenarts kan diarree behandelen met antibiotica.

Oorzaak: eliminatiedieet met voedselallergieën

Voordat u probeert om de diarree te stoppen uw kat, moet je de oorzaken te identificeren. Van deze, de verdere behandeling hangt. Een voedselallergie bij katten die diarree veroorzaakt, kunt u krijgen op met een uitsluiting dieet. De beste manier om eerst te overleggen houden met uw dierenarts. Dan kunt u zelf van toepassing zijn op de verschillende soorten diervoeders en voeden ingrediënten uit te sluiten, om de triggers te identificeren voor intolerantie of allergie.

Diarree bij katten met voeding stop

Zelfs met zacht voedsel in plaats van de gebruikelijke voedsel dat je kunt proberen om de diarree te stoppen. Belangrijk voor de gezondheid van katten in de voorbereiding van voedsel is dat het eten is specerij vrij, bevat geen melk, wordt geserveerd in kleine porties en bij kamertemperatuur. Heeft bewezen, onder andere gekookt in water zonder zout kip met rijst en kwark. Met een dergelijke zelf-bereide voedselintoleranties en allergieën ook gemakkelijk herkenbaar, omdat u een overzicht van de additieven.

Compenseren voor de vochtbalans

Door de diarree van het kattenlichaam verliest veel vocht en het zal essentiële zouten en mineralen ontnomen, genaamd elektrolyten. Constant, een adequate inname van water is dan ook van het grootste belang. Ernstige diarree bij katten snijd het karkas zoveel vloeistof die een inname van elektrolyten is noodzakelijk. Hier kan de dierenarts toedienen van een infuus of het is met poeder geroerd in het water of voedsel van de kat.